Συνταγή: Όλοι έχουμε συνδυάσει τη ζαχαροπλαστική με κάτι πολύ δύσκολο, που απαιτεί λεπτομέρεια και ακρίβεια στις ποσότητες των υλικών.
Τι θα λέγατε για μία πανεύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια η οποία δεν απαιτεί τόση ακρίβεια και είναι δεδομένη η επιτυχία της;
Εμείς στο DEBATER βρήκαμε τον πιο σίγουρο τρόπο για να φτιάξετε πεντανόστιμα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια και μάλιστα, η εύκολη παρασκευή τους τα καθιστά ιδανικά για να τα κάνετε μαζί με τα παιδιά σας.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεσή της:
ΥΛΙΚΑ
- 1 κουβερτούρα
- 250γρ. ζαχαρούχο γάλα
- Ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα μας.
- Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο κατσαρολάκι με το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα πιάτο ή ταψί τοποθετούμε μία λαδόκολλα και με ένα κουτάλι προσεκτικά περιχύνουμε μικρή ποσότητα του μείγματός μας.
- Όσο είναι ακόμη ζεστά προσθέτουμε από πάνω τους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας. Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε τρούφα, τριμμένη καρύδα κτλ.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθούν.
- Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα!
Καλή απόλαυση!
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"