Συνταγή: Αν είσαι pasta lover και ψάχνεις light και δροσερές συνταγές για να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου ζυμαρικά και το καλοκαίρι χωρίς να σου πέφτουν “βαριά” δες τη συνταγή παρακάτω! Η ευκολία στη δημιουργία της και τα λίγα υλικά που θα χρειαστείς θα σε εντυπωσιάσουν ενώ το αποτέλεσμα και η νοστιμιά της θα σε κάνουν να τη μαγειρεύεις ξανά και ξανά!
Διάβασε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς για την πιο νόστιμη μεσογειακή μακαρονάδα και την εκτέλεση της:
Υλικά (για δύο άτομα)
½ πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
20 ντοματίνια ή 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
10 ελιές – χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα δύο
1 κουταλιά κάπαρη
80 γραμμάρια φέτα
1 κουτ. της σούπας βαλσάμικο
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας λάδι
Αλάτι
Πιπέι
Φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία για να είναι al dente.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση ή τις ντομάτες σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε τις ντομάτες ή τα ντοματίνια να καραμελώσουν. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το βαλσάμικο.
Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 1-2 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε και τη ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε στην συνέχεια στο τηγάνι με τη σάλτσα τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει και από πάνω τρίβουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά, όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρουμε την μακαρονάδα πασπαλίζοντας με ρίγανη και μαύρο πιπέρι.
Η Έφη Θώδη σε άλλο επίπεδο – Τραγούδησε Tranno και έγινε viral (vid)
Στα ύψη τα κρούσματα το Σάββατο – 18.214 νέα περιστατικά, 23 θάνατοι και 101 διασωληνωμένοι
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"