Συνταγή: Τα θαλασσινά το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους και συχνά υπάρχουν στο μενού μας! Αν σας αρέσουν τα καλαμαράκια πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτήν την εύκολη και πεντανόστιμη σαλάτα. Είναι πολύ δροσερή, ετοιμάζεται γρήγορα και αν θέλετε μπορείτε να την απολαύσετε και σαν κυρίως πιάτο.
Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:
Υλικά
3 μέτρια καλαμάρια πλυμένα καλά και καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο
1/2 κ. γλ. πιπέρι
1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες ή καρέ
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Μισό μαρούλι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μεσαία καρέ
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη σως
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. σ. ξίδι ή μπαλσάμικο
1 κ.. γλ. ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Κόβουμε τα καλαμαράκια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με σκόρδο και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με μια κουταλιά λάδι και ρίχνουμε μέσα τα μισά καλαμάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
‘Όταν τα βγάλουμε από το τηγάνι τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το πολύ λάδι.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τα λαχανικά και από πάνω τη μισή ποσότητα από τη σως. Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε και τα καλαμαράκια. Συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από το ντρεσινγκ, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"