Με τις εξελίξεις να τρέχουν στο θρίλερ της Πάτρας και τη Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και να ετοιμάζεται να καταθέσει ως ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα είχε πει ο Μάνος Δασκαλάκης στην παιδοψυχολόγο, που εξέτασε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, αλλά έκανε και ορισμένες συνεδρίες τόσο με το ζευγάρι.
Η εκπομπή του Star “Αλήθειες με τη Ζήνα” έφερε στο φως κάποια από όσα είχε πει ο Μάνος Δασκάλακης στην παιδοψυχολόγο, όπου μεταξύ άλλων είχε περιγράψει την Τζωρτζίνα ως “παιδί του” και τη Μαλένα ως παιδί της Ρούλας.
“Απίστευτη χαρά και συγκίνηση, θυμάμαι της είπα “εσένα δεν θα σε αφήσω ποτέ”. Μου άλλαξε τις ευθύνες, με έκανε πατέρα. Έλεγα ότι αυτό είναι δικό μου, αποκλειστικά δικό μου, δημιούργημα μου και εκεί ένιωσα τον έρωτα για πρώτη φορά. Ένα συναίσθημα που δεν ήταν ενθουσιασμός. Παρέμεινε από την πρώτη στιγμή μέχρι και την τελευταία“, είπε στην ψυχολόγο χαρακτηριστικά ο Μάνος Δασκαλάκης για την Τζωρτζίνα.
Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε λεπτομερώς για το πώς βίωσε τον θάνατο της Μαλένας. “Και μέχρι τώρα δεν έχουμε μάθει από τι πέθανε το παιδί. Εγώ αποκλείω τα περί ευθυνών Ρούλας στο συγκεκριμένο παιδί. Ξεκάθαρα. Ήταν το παιδί της. Ήμασταν τέλεια τότε, όχι απλώς καλά. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος. Δεν υπάρχει γενικά λόγος να σκοτώσεις το παιδί σου. Θα πρέπει να είσαι ψυχικά άρρωστος για να κάνεις κάτι τέτοιο. Την ημέρα που κατέληξε ήταν η πρώτη ημέρα που έφυγα από το νοσοκομείο να πάω σπίτι στην Αθήνα, να ξυριστώ. Δεν πρόλαβα, ήμουν στον δρόμο και με πήρε η Ρούλα και μου είπε “τρέχα, το παιδί έμεινε”. Ολυμπιακό Χωριό – Ελπίδα 13 λεπτά. 220 χιλιόμετρα. Και παρακάλαγα να πάρει ο Θεός εμένα και να αφήσει το παιδί. Να φύγει το αυτοκίνητο από την πορεία και να αλλάξει όλο αυτό…”.
“Όταν έφτασα στο νοσοκομείο η Ρούλα ούρλιαζε. Όταν έφτασα προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη στη Μαλένα. Ο γιατρός προσπάθησε 45 λεπτά. Μετά βγαίνουν έξω, μας παίρνουν στο γραφείο, μας το ανακοινώνουν, η Ρούλα ήταν έξω φρενών, ήταν άλλος άνθρωπος. Δεν την είχα ξαναδεί έτσι ούτε στην Ίριδα, ούτε στην Τζωρτζίνα”, συμπλήρωσε.
“Στην Τζωρτζίνα μπορώ να πω ότι η Ρούλα δεν έκλαψε καθόλου. Είχε τρελαθεί τελείως στη Μαλένα. Ούρλιαζε χτυπιόταν, φώναζε “το παιδί μου”… και μόλις μπήκαμε μέσα να τη δούμε μόλις βγήκαν οι γιατροί, κάναμε αμάν να τη βγάλουμε τη Ρούλα από το δωμάτιο. Γι’ αυτό και θεωρώ επειδή της είχε τεράστια αδυναμία της Μαλένας. Μπορεί να είναι εγωιστικό αυτό που θα πω αλλά από τη μεριά της ίσως επειδή είδε ότι η Τζωρτζίνα είχε αδυναμία σε εμένα, να αφοσιώθηκε στη Μαλένα, να έδωσε κάτι περισσότερο στη Μαλένα. Ήταν το παιδί της κυριολεκτικά, έλεγε “το παιδί μου και το παιδί μου”, είπε ακόμα ο Μάνος Δασκαλάκης.
Τι αναφέρει η ψυχολόγος για τον Δασκαλάκη
Από την πλευρά της η ψυχολόγος περιγράφει για τον πατέρα των παιδιών στο πόρισμά της. “Μολονότι ο πατέρας είπε ότι την περίοδο πριν φύγει η Μαλένα από τη ζωή το ζευγάρι ήταν όχι απλώς καλά μεταξύ του αλλά “τέλεια’” περιέγραψε ότι το 2018 δημιούργησε μια ‘περιστασιακή εξωσυζυγική σχέση’ την οποία αποκάλυψε ο ίδιος στη σύζυγό του καθώς όπως είπε δεν άντεξε από τύψεις και της το είπε. Από τη μία είπε ότι ενθουσιάστηκε πολύ με αυτή τη γυναίκα και από την άλλη αποκόπηκε αμέσως μόλις το είπε στη σύζυγό του“.
Μάλιστα ο Μάνος Δασκαλάκης περιγράφει επίσης την πρώτη φορά που σήκωσε χέρι στη Ρούλα. “Δυο-τρεις μέρες πριν από το θάνατο της Ίριδας και ενώ είχα μάθει για την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε η σύζυγός μου με έναν άλλον άνδρα, πήγα να πάρω τα πράγματά μου και της γύρισε το μυαλό εκείνη την ώρα της Ρούλας και την ώρα που πήγαινα να πάρω τα πράγματά μου, μου όρμησε την ώρα που ήμουν στην πόρτα. Εκείνη την ώρα της λέω. “Τι κάνεις μπροστά στο παιδί;”. Εκείνη την ώρα μουρλάθηκα στην κυριολεξία γιατί το είδε το παιδί και την τραβάω απότομα στο δωμάτιο και εκείνη την ώρα τη χαστούκισα”.
“Ήταν η πρώτη φορά που σήκωσα χέρι πάνω της. Δεν το έχω ξανακάνει αλλά για κακή μου τύχη με είδε το παιδί και έβαλε τις φωνές η Τζωρτζίνα. Εγώ ξέσπασα σε κλάματα, είχα κάτσει κάτω. Και μου φώναζε το παιδί “φύγε” εκείνη τη στιγμή. Και δεν έγινε τίποτα άλλο…”.
Ο Μάνος Δασκαλάκης περιγράφει και το θάνατο της Ίριδας “την ημέρα που πέθανε η Ίριδα με πήραν τηλέφωνο το πρωί και μου είπαν “το παιδί δεν ανασαίνει τρέχα”, με πήρε η αδερφή της. Η αδερφή της έμενε εκείνες τις ημέρες στο σπίτι. Και τρέχω γρήγορα, ήμουν σε κοντινή απόσταση σχετικά και σε δύο λεπτά ήρθε και το ασθενοφόρο… είχα νοικιάσει ένα σπίτι εκείνη την ώρα που με πήραν τηλέφωνο ότι είχα πάει να το καθαρίσω… και πήγα σπίτι και αντίκρισα τη Ρούλα να του κάνει μαλάξεις. Το είχε βάλει στο πάτωμα και του έλεγε “δε θα μου φύγεις και εσύ, δεν θα μου φύγεις και εσύ”, αυτό φώναζε“.
“Ο πατέρας περιέγραψε ότι όταν πέθανε η Ίριδα επέστρεψε στο σπίτι και ξαναέφυγε μετά από τρεις ημέρες. Μετά το θάνατο της Ίριδας ξεκίνησε να έχει ερωτική σχέση με μία γυναίκα που γνώριζε από παλιά πριν γνωρίσει τη Ρούλα και με την οποία ξεκίνησε να έχει σχέση μετά το θάνατο της Ίριδας έως και τώρα”, συμπληρώνει ακόμα η ψυχολόγος.
“Από τις περιγραφές του φαίνεται ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στις σχέσεις με τους άλλους και το συναίσθημά του. Φαίνεται να μην έχει βγάλει επαφή με τα συναισθήματά του“, καταλήγει το πόρισμα της ψυχολόγου.
“Συνοψίζοντας με τις συνεδρίες με τον πατέρα, φάνηκε να είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος. Είχε, τόσο στη διάρκεια των συναντήσεών μας, όσο και γενικότερα, μια συγκαταβατική στάση. Ήταν φανερό ένα πρωταρχικό ενδιαφέρον να μην εμπλακεί ο ίδιος σε ό,τι γίνεται με τη σύζυγό του. Φάνηκε να τον ενδιαφέρει η εικόνα του σε εμένα“, σημειώνει χαρακτηριστικά.
“Μοιάζει να μην επιμένει ιδιαίτερα όταν δεν παίρνει αυτό που αναμένει, όχι τόσο γιατί αποδέχεται το να μην παίρνει αυτό που επιθυμεί, όσο γιατί μοιάζει να επενδύει και να αποεπενδύει πολύ γρήγορα από τις σκέψεις του, τις επιθυμίες του και τις σχέσεις με τους άλλους, ακόμα και με σημαντικούς άλλους, όπως τα παιδιά του“, αναφέρει ακόμα
“Απουσία συναισθήματος, ενοχής και ανάμνησης”
Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, ο Μάνος Δασκαλάκης “περιέγραψε τη ζωή της οικογένειάς του, με τρία παιδιά που έφυγαν από τη ζωή, με ένα απρόσφορο συναίσθημα. Φαίνεται να κάνει μια προσπάθεια καταστολής των συναισθημάτων του. Υπάρχει απουσία συναισθήματος, ενοχής και ανάμνησης»” καταγράφει ακόμα η ψυχολόγος.
“Σε πολλά σημεία ήταν φανερή η σύγχυση ορίων ποιος είναι ο ενήλικας και ποιος το παιδί. Φαίνεται να μην έχει επαφή με το συναίσθημά του και κάνει φυγές στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει“, καταλήγει μεταξύ άλλων η ψυχολόγος.
Το “έκαψε” 89χρονος που χόρεψε με την εγγονή του – Το βίντεο από τη Σχοινούσα που κάνει θραύση (vid)
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"