Τη Μεγάλη Πέμπτη συνηθίζουμε να βάφουμε παραδοσιακά κάθε χρόνο τα πασχαλινά κόκκινα αυγά τα οποία θα τσουγκρίσουμε την Ανάσταση το βράδυ και το Πάσχα ανταλλάζοντας ευχές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους φίλους μας στο οικογενειακό τραπέζι που θα στρωθεί.

Οι περισσότεροι προμηθευόμαστε βαφές από το εμπόριο για να δώσουμε στα αυγά μας το βαθύ, κόκκινο ή κίτρινο, πορτοκαλί χρώμα κλπ. Γνωρίζατε όμως ότι το ίδιο αποτέλεσμα μπορούμε να έχουμε χρησιμοποιώντας τροφές που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας;

Κόκκινα αυγά: Πώς να τα βάψετε με φυσικό τρόπο

Διαβάστε παρακάτω 4 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βάψετε τα πασχαλινά αυγά εντελώς φυσικά!

Πορτοκαλί αυγά με φλούδες από κρεμμύδια

Ρίχνουμε σε νερό 4 φλυτζάνια με φλούδες από κίτρινα κρεμμύδια και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα αυγά και τα αφήνουμε μέσα στην βαφή για 30 λεπτά. Αν θέλετε το χρώμα να είναι πιο φωτεινό και ανοιχτό μπορείτε να αφήσετε τα αυγά στη βαφή μέσα στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Κόκκινα αυγά με παντζάρια

Για να δώσουμε με φυσικό τρόπο κόκκινο χρώμα στα αυγά μας, θα τα βράσουμε με 4 φλυτζάνια κομμένα και καθαρισμένα παντζάρια και δύο κουταλιές ξύδι μέσα σε νερό που να σκεπάζει όλη την επιφάνεια τους. Μόλις τα αυγά βράσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά ακόμα ανάλογα πόσο κόκκινο θέλουμε να είναι το χρώμα τους.

Κίτρινα αυγά με κουρκουμά

Φτιάχνουμε διάλυμα από κουρκουμά και τοποθετούμε τα αυγά μέσα σε αυτό. Πώς; Ρίχνουμε 6 κουταλιές σκόνης κουρκουμά μέσα σε νερό μαζί με λίγο ξύδι. Αφήνουμε τα υλικά αυτά να βράσουν μαζί για περίπου μισή ώρα και μετά τοποθετούμε μέσα και τα αυγά, ρίχνοντας λίγο ξύδι επιπλέον. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε λίγη ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα τα αυγά.

Μπλε ή μωβ αυγά με κόκκινο λάχανο

Για να αποκτήσουν τα πασχαλινά αυγά μας μπλε ή μωβ χρώμα μπορούμε να φτιάξουμε βαφή από κόκκινο λάχανο. Ο τρόπος είναι εξίσου εύκολος με τα παραπάνω απλά θα χρειαστούν περισσότερες ώρες για να έχουμε το επιθυμητό χρώμα. Βράζουμε λοιπόν τα αυγά μαζί με το λάχανο για περίπου 15 λεπτά και μετά τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα περίπου 5-6 ώρες. Τα συγκεκριμένα αυγά καλύτερα να μην τα καταναλώσετε γιατί θα έχουν μείνει αρκετές ώρες εκτός ψυγείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Το μεγάλο comeback της Βίκυς Καγιά – Επιστρέφει στο GNTM (vid)

Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ – Οι κρυφές πτυχές μιας ολέθριας σχέσης αποκαλύπτονται στο δικαστήριο (vids)

Ξεκάθαρος ο Γρηγόρης Λέων – “Δεξιόχειρας ο δολοφόνος της Μαλένας”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις