Σε τουλάχιστον οκτώ ανέρχονται τα θύματα του “Καζανόβα” του Facebook, ο οποίος στήνοντας το προφίλ του τέλειου άνδρα παρουσιαζόταν ως ιδανικός σύντροφος, έχοντας μάλιστα και την τέλεια καριέρα.
Ο “Καζανόβας” που από ιδανικός σύντροφος αποδείχθηκε απατεώνας κατάφερε να αποσπάσει από τις ανυποψίαστες γυναίκες 170.000 ευρώ.
Όσο για το πως προσέγγιζε τα θύματά του, θυμίζοντας κάπως την περίπτωση του “Απατεώνα του Tinder”, αρχικά μελετούσε με προσοχή τα προφίλ των γυναικών που είχε βάλει στο “μάτι”. Στη συνέχεια αναρτούσε φωτογραφίες που υποδήλωναν οικονομική άνεση και συστηνόταν ως στρατιωτικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και άλλοτε ως υπάλληλος του ΟΗΕ.
Ο “Καζανόβας” του Facebook έπλαθε ένα ονειρικό σκηνικό μιας ζωής γεμάτης έρωτα και πάθους και προσέγγιζε τα θύματά του ως άνδρας με τον οποίον έχουν κοινά ενδιαφέροντα, καταφέρνοντας να τις κάνει να τον ερωτευτούν ενώ τις έπειθε να καταθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά, εφευρίσκοντας κάθε φορά και μια διαφορετική, ευφάνταστη δικαιολογία.
Μάλιστα είχε δημιουργήσει ακόμα και πλαστό e-mail με την κατάληξη της… υποτιθέμενης υπηρεσίας του, για να γίνει ακόμα πιο πιστευτός και μέσω μηνυμάτων στο Facebook αλλά και εφαρμογής στο κινητό, επικοινωνούσε ατελείωτες ώρες με τις εξαπατημένες γυναίκες, προσφέροντάς τους ακριβώς ό,τι ήθελαν ν’ ακούσουν.
Μάλιστα τους αποσπούσε χρήματα βρίσκοντας ευφάνταστες δικαιολογίες, σε κάποιες ζητούσε χρήματα για τον δήθεν εκτελωνισμού δέματος που υποτίθεται τους έστελνε δώρα, ενώ σε άλλες, έλεγε ότι είχε συλληφθεί σε αεροδρόμιο σε χώρα της Ασίας και ζητούσε να του καταβάλουν χρήματα ως εγγύηση για την απελευθέρωσή του. Ακόμα υπήρχαν και αυτές στις οποίες έταζε…γάμο, εάν κατέβαλλαν πρώτα χρήματα προκειμένου να αιτηθούν δήθεν άδεια από τον… ΟΗΕ.
Τις οκτώ περιπτώσεις εξιχνίασε το Τμήμα Ηράκλειας Σερρών με γυναίκες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον “Καζανόβα” και τους πέντε συνεργούς του που ήταν δικαιούχοι των λογαριασμών που κατέθεταν τα ανυποψίαστα θύματα τα χρήματά τους.
Η έρευνα συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να βρεθούν και άλλες γυναίκες που έχουν εξαπατηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το συγκεκριμένο φαινόμενο εξαπάτησης “άνθισε” κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τον επιτήδειο να συστήνεται με κάποιο επάγγελμα κύρους όπως στρατιωτικός ή γιατρός και έφτανε μέχρι το σημείο του ψηφιακού γάμου με άτομα που δεν είχαν ιδωθεί ποτέ στη ζωή τους.
Δημοσίευμα “φωτιά” της WSJ – Ο Αμπράμοβιτς και δύο Ουκρανοί διαπραγματευτές δηλητηριάστηκαν
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"