Συνταγή: Η Καθαρά Δευτέρα και το σαρακοστιανό τραπέζι πλησιάζουν και ήδη έχουμε αρχίσει την προετοιμασία για το παραδοσιακό μενού της ημέρας.
Μέσα στα νηστίσιμά εδέσματα που επιβάλλεται να υπάρχουν στο τραπέζι μας είναι και ο χαλβάς, για να ολοκληρωθεί το φαγητό μας με τον πιο γλυκό τρόπο! Διαβάστε παρακάτω μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας σιμιγδαλένιο χαλβά και να εντυπωσιάσετε:
Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:
Υλικά
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
½ φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. ζάχαρη
½ φλ. μέλι
5 φλ. νερό
½ φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Ξύσμα από 4 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το ξύσμα και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Έπειτα βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή για να μην καεί το μίγμα.
Μόλις δούμε το σιμιγδάλι να σκουραίνει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί .
Τέλος, μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα κέικ και το αφήνουμε εκεί για περίπου 2 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
Ο χαλβάς είναι έτοιμος για να τον σερβίρουμε και να τον απολαύσουμε.
Βροχερό το σκηνικό του καιρού την Τρίτη με καταιγίδες και χιόνια
Μακελειό στις ΗΠΑ – Σκότωσε τα τρία παιδιά του και έναν ακόμα και αυτοκτόνησε
Στην Ολομέλεια της Βουλής ο πόλεμος στην Ουκρανία – Στο επίκεντρο η αποστολή αμυντικού υλικού
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"