Συνταγές: Αν ψάχνετε ιδέες τι να μαγειρέψετε στο παραδοσιακό, οικογενειακό τραπέζι που συνηθίζουμε να κάνουμε τα σαββατοκύριακα, σας έχουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και θα σας εντυπωσιάσει.

Σας προτείνουμε λοιπόν να φτιάξετε φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα πορτοκαλιού και πουρέ από κίτρινη κολοκύθα! Η τραγανή κρούστα του φιλέτου, παναρισμένο με σουσάμι και παξιμάδι θα το κάνει λαχταριστό και όχι “βαρετό”, ενώ η μυρωδιά από τα μπαχαρικά θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει!

Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

Για το φιλέτο γαλοπούλας

2 στήθη γαλοπούλας, χωρίς την πέτσα

4 πορτοκάλια

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ

50 ml Ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

30 γρ. σουσάμι

50 γρ. παξιμάδια

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Για τον πουρέ κολοκύθας

1.000 γρ. κολοκύθα

150 ml κρέμα γάλακτος

20 ml Ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση

Πουρές κολοκύθας

Κόβουμε την κολοκύθα στην μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στην συνέχεια την ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Αφού ψηθεί, την βγάζουμε από το φούρνο και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψύχα της και την μεταφέρουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Εκεί ρίχνουμε την κρέμα, το λάδι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Περιμένουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Φιλέτο Γαλοπούλας (συνταγές)

Σοτάρουμε τα φιλέτα γαλοπούλας με λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κρεμμύδι και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το χυμό από τα δύο πορτοκάλια και έπειτα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.

Έπειτα βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα ταψί αφού τα αλείψουμε με μουστάρδα.

Τρίβουμε ή αλέθουμε σε μπλέντερ τα παξιμάδια και το σουσάμι για να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια ρίχνουμε το τρίμα σε ένα μπολ και πανάρουμε τα φιλέτα.

Στη συνέχεια τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180ο C για 30 λεπτά.

Σάλτσα πορτοκαλιού (συνταγές)

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ, το χυμό από τα υπόλοιπα πορτοκάλια, τη σάλτσα σόγιας και το μέλι και τα ανακατεύουμε. Αφού φτιάξουμε το μίγμα, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε τη γαλοπούλα με τον πουρέ κολοκύθας και τη σάλτσα πορτοκαλιού.

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν στα Καλάβρυτα

Χυδαία ρατσιστική επίθεση σε βάρος 16χρονου ποδοσφαιριστή

Σοκ στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο” – Τα πέταξε όλα και έμεινε ολόγυμνος στη σκηνή (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις