Ο Ουίλιαμ Χιούστον, ανιψιός του Χίτλερ, γεννήθηκε με το όνομα Ουίλιαμ Στιούαρτ Χίτλερ στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.
Ο αδερφός του Φύρερ της Γερμανίας, Αλόις είχε μεταναστεύσει στην βρετανική πόλη όπου γνώρισε και παντρεύτηκε την Ιρλανδή Μπρίτζιτ Ντάουλινγκ, η οποία λίγο μετά το γάμο τους έμεινε έγκυος και έτσι απέκτησαν τον μικρό Ουίλιαμ, τον οποίο στην αρχή φώναζαν Πάντυ Χίτλερ.
Αργότερα το 1914 ο πατέρας του μικρού Ουίλιαμ εγκατέλειψε τη σύζυγο και το γιό του και επέστρεψε στη Γερμανία. Περίπου δέκα χρόνια μετά επικοινώνησε όμως με τη γυναίκα του και της ζήτησε να στείλει το μικρό Ουίλιαμ στη Γερμανία, όπως και έγινε. Ο Ουίλιαμ έκανε τότε μια επίσκεψη στον πατέρα του ωστόσο τέσσερα χρόνια αργότερα επέστρεψε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Γερμανία ζητώντας από το θείο του να τον βοηθήσει οικονομικά.
Ο Χίτλερ του έδωσε μια θέση σε τράπεζα στην αρχή και στη συνέχεια τον έβαλε να δουλέψει σε γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Ουίλιαμ όμως μισούσε τη συγκεκριμένη δουλειά και παρακαλούσε το θείο του να του βρει θέση σε κάποιο άλλο επάγγελμα, ωστόσο ο σκληρός Χίτλερ αρνούνταν οποιαδήποτε άλλη βοήθεια.
Τότε ο Ουίλιαμ συνέχισε να βλέπει το θείο του κάθε τόσο ελπίζοντας ότι θα αλλάξει γνώμη και θα τον βοηθήσει μια ακόμα φορά ωστόσο γρήγορα κατάλαβε ότι δεν ήταν πλέον ο «καλός θείος» που ήξερε στο παρελθόν. Την τελευταία φορά μάλιστα που συναντήθηκαν όπως έχει πει ο ίδιος τον είδε τόσο νευριασμένο, επιθετικό και άγριο να πηγαινοέρχεται στο δωμάτιο με ένα μαστίγιο ιππασίας, φωνάζοντας και βρίζοντας που σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κάνει κακό ακόμα και σε αυτόν.
Τότε κατάλαβε ότι δεν υπάρχει ελπίδα βοήθειας και αποφάσισε να φύγει από τη Γερμανία και να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1939, ενώ όταν ξέσπασε ο πόλεμος ο ίδιος απαρνήθηκε πλήρως το θείο του. Όταν η Αμερική μπήκε στον πόλεμο ο Ουίλιαμ με επιστολή του στον πρόεδρο Ρούσβελτ ζήτησε να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό.
Ο στρατολόγος που είδε την επιστολή μάλιστα του απηύθυνε το λόγο αποκαλώντας τον με το επίθετο του: “Χαίρω πολύ Χίτλερ, εγώ είμαι ο Ες». Κατά τη διάρκεια της δίκης της Νιρεμβέργης ήταν που άλλαξε και το όνομα του οριστικά σε Ουίλιαμ Στιούαρτ Χιούστον, για να κόψει κάθε σύνδεση του με το Γερμανό δικτάτορα. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονγκ Άιλαντ, παντρεύτηκε και απέκτησε τέσσερα παιδιά.
Ο Ουίλιαμ Στιούαρτ Χίτλερ – Χιούστον πέθανε το 1987 και μέχρι τότε η αληθινή του ταυτότητα είχε μείνει κρυφή. Πολύ μετά το θάνατο του αποκαλύφθηκε η συγγένεια με το Χίτλερ, όταν ένας δημοσιογράφος άρχισε να μελετά την οικογένεια του Γερμανού φασίστα, ανακαλύπτοντας πως κάποια μέλη της οικογένειας του ήταν ακόμα ζωντανά.
Το ερώτημα που έχει μείνει μέχρι σήμερα αναπάντητο είναι το εξής: Aν και η οικογένεια του Ουίλιαμ ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας τους μισούσε το θείο του, αυτό που προκαλεί απορία είναι γιατί έδωσε ως μεσαίο όνομα στο μεγάλο του γιο το όνομα Αδόλφος αλλά και γιατί ο ίδιος συμπεριέλαβε στη νέα του ταυτότητα το όνομα Στιούαρτ Χιούστον που παραπέμπει στο όνομα του αγαπημένου συγγραφέα του Χίτλερ, Χιούστον Στιούαρτ Τσαμπερλαιν;
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"