Το υπουργείο υγείας ανεβάζει ταχύτητα και ο Απρίλιος φαίνεται πως θα είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια μείωσης του χρόνου αναμονής στα Επείγοντα. Άλλωστε ο υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει πως έχει βάλει στοίχημα ότι μετά τα Πάσχα δε θα υπάρχει πολύ μεγάλη αναμονή. Στη μάχη μπαίνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το ηλεκτρονικό βραχιόλι ιχνηλάτησης, οι προσλήψεις που έχουν γίνει αλλά και αυτές που έρχονται. 500 τραυματιοφορείς για τα ΤΕΠ των νοσοκομείων.
Στα επείγοντα από την 1η Απριλίου οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού
Μια από τις πλέον καινοτόμες πρωτοβουλίες είναι η ένταξη εθελοντών του ΕΕΣ στα ΤΕΠ. Το πρόγραμμα ξεκινάει από την 1η Απριλίου με 25 στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Ευαγγελισμό, το Γ. Γεννηματάς και το Αττικόν. Στόχος είναι η παροχή πληροφοριών και η καθοδήγηση των ασθενών, ως προς τις διαδικασίες του νοσοκομείου. Που πρέπει να περιμένουν, από πού θα παραλάβουν τις εξετάσεις τους κτλ. Ουσιαστικά οι πολίτες θα έχουν έναν εθελοντή του Ερυθρού Σταυρού να τους βοηθάει όταν στο χάος της εφημερίας όλα φαίνονται δύσκολα.
Με βραχιολάκι από τις 15 Απριλίου στις εφημερίες
Ο Ευαγγελισμός θα είναι το πρώτο νοσοκομείο όπου θα εγκαινιαστεί το σύστημα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης ασθενών, με τη χρήση του ηλεκτρονικού βραχιολιού. Το σύστημα αυτό βασίζεται σε QR code, το οποίο θα λαμβάνει ο ασθενής κατά την είσοδό του και θα επιτρέπει την ιχνηλάτηση της διαδρομής του μέσα στο νοσοκομείο.
Τα δεδομένα, που θα συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο, θα βοηθούν στη μείωση του χρόνου αναμονής, εντοπίζοντας τα σημεία όπου υπάρχει μεγάλη αναμονή. Παράλληλα, οι ασθενείς θα μπορούν να ενημερώνονται για τον εκτιμώμενο χρόνο εξυπηρέτησής τους μέσω οθονών που θα τοποθετηθούν στα ΤΕΠ.
Τα στοιχεία που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και το υπουργείο Υγείας, εντοπίζοντας που υπάρχει πρόβλημα προκειμένου να παρεμβαίνουν για να βελτιώνονται οι συνθήκες.
500 τραυματιοφορείς στα ΤΕΠ μετά το Πάσχα
Η έλλειψη τραυματιοφορέων αποτελεί ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα καθυστερήσεων στα Επείγοντα. Ένας ασθενής μπορεί να περιμένει 2 και 3 ώρες σε ένα ράντζο ή σε μια καρέκλα, για να τον πάνε στον γιατρό, για εξετάσεις ή ακόμα και στο δωμάτιο όπου θα νοσηλευτεί.
Μετά το Πάσχα θα πιάσουν δουλειά οι 500 τραυματιοφορείς που προσλήφθηκαν μέσω ΔΥΠΑ και οι οποίοι θα μοιραστούν στα νοσοκομεία της Αττικής και σε άλλες περιοχές. Κατατέθηκαν 11.728 αιτήσεις για 500 θέσεις, για χρονικό διάστημα 12 μηνών, με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως 1.050 ευρώ.
Σεισμός στη Μιανμάρ: Ψάχνουν για ελπίδα στα χαλάσματα – 1.644 νεκροί και 3.400 τραυματίες
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"