Κέικ: Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά γλυκά που ωστόσο μπορούμε να απολαύσουμε και σε αλμυρή version αρκεί να προσθέσουμε τα ανάλογα υλικά. Οι πιο συνηθισμένες γεύσεις είναι με βανίλια ή σοκολάτα, ωστόσο εξίσου νόστιμο είναι με δαμάσκηνα και μασκαρπόνε. Το έχετε δοκιμάσει;
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για το κέικ με δαμάσκηνα και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
180γρ. αλεύρι
130γρ. ζάχαρη
3 μεσαία αβγά
250γρ. μασκαρπόνε
1 πρέζα αλάτι
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για την γέμιση:
650γρ. δαμάσκηνα
3κ.σ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με το μίξερ χτυπάμε τα αβγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει εντελώς.
Προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και από πάνω περιχύνουμε το μείγμα μας.
Από πάνω στρώνουμε τα δαμάσκηνα αφού βγάλουμε το κουκούτσι τους και έπειτα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Ψήνουμε το κέικ στο φούρνο μας στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Το κέικ μας είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"