Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δεν σήκωσε το γάντι στον Παύλο Πολάκη που ζήτησε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.
Ολοκληρώθηκε μετά από 1,5 ώρα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με την εσωκομματική αντιπολίτευση να ασκεί έντονη κριτική στον πρόεδρο του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα μέλη της Πολιτικής γραμματείας ζήτησαν την προσφυγή στην κάλπη και συγκεκριμένα οι Παύλος Πολάκη, Όλγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Ζωή Καρκούλια.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης το ξέκοψε για εσωκομματικές εκλογές, καλώντας τους να δεσμευθούν ότι δεν θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
“Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπο μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα και δεν προσφέρει τίποτα. Επίσης είναι μια μεγαλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε Καταστατικό Συνέδριο“, είπε απευθυνόμενος στους συντρόφους του ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ο Παύλος Πολάκης του απάντησε πως “η πρόταση μομφης θα τραυματίσει το κόμμα άρα η καλύτερη λύση είναι να πάμε σε εκλογές”, ενώ πρόσθεσε: “Για μένα το πρόβλημα, είναι πρόβλημα ηγεσίας”.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαζε από το μεσημέρι της Πέμπτης 5/9, ενώ σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει και η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα κρίνει την έκβαση της υπόθεσης του Χρήστου Σπίρτζη -εάν δηλαδή θα διαγραφεί ή όχι.
Νωρίτερα σήμερα, η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, πρότεινε κι εκείνη από την πλευρά της την προσφυγή στη βάση, καθώς “ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε πριν από ένα χρόνο και εκλέχθηκε με μια συγκεκριμένη ατζέντα. Τώρα προωθεί μια νέα ατζέντα“, όπως τόνισε.
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποτέλεσε σε κάθε περίπτωση το πρώτο “crash test” ανάμεσα στην ηγεσία, στον Παύλο Πολάκη και στους “87”, εν μέσω νέας εσωκομματικής “θύελλας” που πλήττει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα οικονομικά του κόμματος και τα κομματικά ΜΜΕ, αποχώρησαν 8 μέλη της προερχόμενα από τους “87”, εκφράζοντας, μέσω κειμένου τους, σκληρή κριτική στους χειρισμούς της ηγεσίας.
Τέλος, κρίσιμη θα πρέπει να θεωρείται και η εισήγηση της Επιτροπής Καταστατικού στην Κεντρική Επιτροπή σχετικά με τις αλλαγές που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης. Η αλλαγή ονόματος, ο “κόφτης” στη βουλευτική θητεία, καθώς και οι αλλαγές στην οργανωτική δομή του κόμματος με την κατάργηση της Κεντρικής Επιτροπής και των Νομαρχιακών Επιτροπών, αποτελούν σημεία έντονης αντιπαράθεσης, καθώς όπως αναφέρεται περιορίζεται με τη νέα σύνθεση η λογοδοσία της ηγεσίας στα όργανα του κόμματος.
ΟΠΕΚΑ: Από σήμερα η διανομή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων – Πάνω από 125.000 οι ωφελούμενοι
ΗΠΑ: 14χρονος μαθητής ο δράστης του μακελειού με τους τέσσερις νεκρούς
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"