Σε ένα Υπουργείο προνομιακό για την κυβέρνηση θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αναφερόμαστε σε αυτό της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που έχει πετύχει να περάσει με συγκεκριμένες του δράσεις την ψηφιακή επανάσταση στη χώρα, αλλά και που αποτελεί βασικό πυλώνα σε ότι αφορά το Ταμείο Στήριξης. Μια σειρά από έργα αφορούν την ψηφιακή μετάβαση που με την σειρά της διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών. Για αυτό και ο πρωθυπουργός το θεωρεί από τα Υπουργεία εκείνα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και της βελτίωσης της ζωής των πολιτών, χωρίς να ταλαιπωρούνται από το κράτος.
Παράλληλα στο Μαξίμου θεωρούν ότι με τις σημερινές ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, η κυβέρνηση θα δείξει ενσυναίσθηση και ανακλαστικά, καθώς η αλήθεια είναι ότι εάν δεν υπάρξει παρέμβαση τους καταναλωτές θα τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι έχει πάρει την απόφαση να παρέμβει και σε ό,τι αφορά το θέμα των ακτοπλοικών εισιτηρίων, διότι καταλαβαίνει ότι η κατάσταση σε κάποιες περιπτώσεις έχει ξεφύγει και πρέπει να παρέμβει η επιτροπή ανταγωνισμού.
Πάντως παρ όλο που ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να κρατήσει χαμηλά τις προσδοκίες σε ότι αφορά το πακέτο της ΔΕΘ, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι επί της ουσίας δεν ήθελε να «κάψει» τις στοχευμένες παρεμβάσεις του, τόσο για τους συνταξιούχους, όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και σε ότι αφορά τις αυξήσεις του βασικού μισθού.
Και αυτό γιατί γνωρίζει ότι μια προαναγγελία στην ουσία θα ανέβαζε και άλλο τον πήχη και θα χανόταν η όποια παρέμβαση πρόωρα.
Ο κ. Μητσοτάκης όμως στη χθεσινή του συνέντευξη «φωτογράφισε» για άλλη μια φορά τις προθέσεις του σε ότι αφορά το θέμα του προσώπου Προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνοντας ότι οι «ζυμώσεις» και οι αποφάσεις θα ληφθούν με το νέο έτος και ως τότε δεν σκοπεύει να συντηρήσει το ζήτημα, ζητώντας από τους βουλευτές του να κάνουν το ίδιο.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάει σε ένα πρόσωπο που δεν θα πληροί τις προυποθέσεις συναίνεσης κλείνοντας το θέμα ενός «δεξιού» υποψηφίου, που δεν θα συγκεντρώνει την παραπάνω προυπόθεση.
Τέλος επιχείρησε να αποδυναμώσει τις απόψεις «μετώπου» Καραμανλή-Σαμαρά, τονίζοντας ότι δεν είναι το ίδιο οι δυο κορυφαίοι πολιτικοί της συντηρητικής παράταξης, καθώς δεν ήθελε να τους βάλει «απέναντι» , ενώ φαίνεται πως η ΝΔ θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζοντας για άλλη μια φορά τον Πολάκη με τον Κασσελάκη και τον Τσίπρα, επιχειρώντας να ξυπνήσει τα ανακλαστικά του αντι-Συριζα μετώπου.
Τέλος στο Μαξίμου περιμένουν να κλείσει αύριο και το θέμα επανεκλογής της κυρίας Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν στη θέση της Προέδρου της Κομισιόν, καθώς η στήριξής της από τη μια είναι στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, και από την άλλη θα «κλείσει» και το θέμα του χαρτοφυλακίου που θα πάρει η χώρα μας. Για αυτό και ο πρωθυπουργός που ήταν και ένας από τους διαπραγματευτές στο παζάρι των Βρυξελλών, θεωρεί ότι η επιτυχία εκλογής θα ενισχύσει και το δικό του ευρωπαικό προφίλ, ανεβάζοντας τις μετοχές του τόσο εντός ΕΛΚ όσο και εντός της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.
Ντόναλντ Τραμπ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας
Σάνεν Ντόχερτι – Τι είχε πει η μητέρα της δύο μέρες πριν την απώλεια της κόρης της
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"