Οι πατάτες γιαχνί είναι ένα πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό που μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε μόνοι μας. Ακόμη και οι πιο αρχάριοι ακολουθώντας κατά γράμμα την παρακάτω συνταγή σίγουρα θα την πετύχουν, ενώ τα περισσότερα υλικά είναι σίγουρο ότι τα έχουμε ήδη στο σπίτι μας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τις πατάτες γιαχνί και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

3-4 σκελίδες σκόρδο

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 τριμμένες ντομάτες

1κ.σ. πελτέ ντομάτας

100γρ. ελαιόλαδο

Πάπρικα

Αλάτι

Πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας.

Έπειτα αφού πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο μας και τον πελτέ κι ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερού περίπου νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά την κατσαρόλα μας.

Έπειτα ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και τις δάφνες καθώς επίσης και τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από τις πατάτες και αφού πάρει 2 βράσεις ρίχνουμε και τις πατάτες μας.

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες μας και αφού μπορούμε να τις τσιμπήσουμε με πιρούνι σημαίνει ότι είναι έτοιμες.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Ανατροπή στη Νίκαια – Αυτοτραυματίστηκε η 57χρονη γυναίκα, αφέθηκε ελεύθερος ο άνδρας

Η στρατηγική Μητσοτάκη στην τελική ευθεία της κάλπης των ευρωεκλογών

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις