Κολοκυθάκια είναι σίγουρο ότι έχουμε δοκιμάσει όλοι μας είτε μεμονωμένα είτε ως υλικό μέσα σε μια συνταγή. Η πιο υγιεινή version τους εάν τα καταναλώσουμε μόνα τους είναι αν τα μαγειρέψουμε βραστά, ενώ πολύ νόστιμα είναι και τηγανητά, ωστόσο πολλοί άνθρωποι τα αποφεύγουν καθώς περιέχουν πολλές θερμίδες. Ωστόσο, το DEBATER έχει να σας προτείνει μια πολύ νόστιμη κι εύκολη στο φούρνο που το σίγουρο είναι ότι θα την κάνετε ξανά και ξανά αφού την δοκιμάσετε.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα κολοκυθάκια και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

300-400γρ. κολοκυθάκια

3κ.σ. ελαιόλαδο

Σκόνη σκόρδου

Σκόνη κρεμμύδι 

Αλάτι 

Πιπέρι

Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κολοκυθάκια μας σε λεπτά μπαστουνάκια (sticks).

Τα στεγνώνουμε όσο μπορούμε με πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερη υγρασία.

Προθερμαίνουνε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και στρώνουμε μια λαδόκολλα.

Τα τοποθετούμε πάνω από την λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για περίπου 15-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που τα έχουμε κόψει και το πόσο τραγανά θέλουμε να είναι. 

Τα κολοκυθάκια μας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας: Νεκρά δύο αδέρφια μετά από φωτιά σε διαμέρισμα

Ξέσπασε πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στην Αττική Οδό -Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς αεροδρόμιο

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις