Τηγανόψωμο στο φούρνο γίνεται; Κι όμως ναι, ενώ είναι σίγουρο ότι η γεύση του θα σας εντυπωσιάσει, γλιτώνοντας μάλιστα θερμίδες. Παρόλο που έχουμε συνηθίσει όλοι να το τρώμε τηγανιτό – το λέει και το όνομά του εξάλλου – αξίζει να δώσουμε μία ευκαιρία και να το φτιάξουμε στο φούρνο.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της:
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα νερό
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. ξύδι
350γρ. φέτα θρυμματισμένη
100γρ. γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα με το χέρι μας στη μέση του και ρίχνουμε την μαγιά, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό ανακατεύοντας παράλληλα με ένα κουτάκι και αφού το προσθέσουμε όλο, ξεκινάμε να ζυμώνουμε.
Αφού πλέον η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας σκεπάζουμε με μία πετσέτα κι αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1-2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.
Την πατάμε προσεκτικά με τα χέρια μας έπειτα από 2 ώρες με σκοπό να φύγει ο αέρας και την χωρίζουμε σε 7 μέρη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την τριμμένη γραβιέρα με την θρυμματισμένη φέτα και χωρίζουμε το μείγμα μας επίσης σε 7 μέρη.
Ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης με έναν πλάστη, προσθέτουμε την γέμισή μας, κάνουμε μπαλάκια και πατάμε με το χέρι μας με σκοπό να γίνει σαν πίτα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, αλείφουμε το κάθε τηγανόψωμο με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 – 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή απόλαυση!
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"