Το ψωμί μαργαρίτα είναι από τα πιο νόστιμα και ακόμη και αν δεν έχουμε ξαναφτιάξει, μπορούμε με λίγα απλά βήματα να το δοκιμάσουμε. Η διαδικασία είναι απλή, ενώ δεν θα χρειαστούμε πολλά υλικά για να το φτιάξουμε.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για το ψωμί μαργαρίτα και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
330γρ. νερό
25γρ. φρέσκια μαγιά
3κ.γ. ζάχαρη
1κ.σ. μαργαρίνη
1κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ προσθέτουμε λίγο από το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά προκειμένου να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Έπειτα, στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας κοσκινίζοντας το αλεύρι μας, την μαργαρίνη, το αλάτι και έπειτα το μείγμα με την μαγιά.
Χτυπάμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη μας.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 7 ίσα μέρη και την κάνουμε μπαλάκια.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και βάζουμε στο κέντρο το ένα μπαλάκι και γύρω γύρω τα υπόλοιπα.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Καλή απόλαυση!
Αθώα ή ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας; Σήμερα η εισαγγελική πρόταση
Ρεκόρ κερδοφορίας για την Mytilineos το 2023
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"