Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια ακόμα συνάντηση μέσα σε λίγα 24ωρα με τον Κιρ Στάρμερ αυτή τη φορά στο Ντουμπάι.
Συγκεκριμένα οι δυο άνδρες τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα και μάλιστα υπήρχαν χαμόγελα εκατέρωθεν.
Παράλληλα στη συνάντηση που φαίνεται να μην είχε προγραμματιστεί και οι δυο τους βρέθηκαν απλά στον ίδιο χώρο, δεν έγινε γνωστό το τι ειπώθηκε στη συνάντηση των δυο ανδρών και αν υπήρχε κάποια αναφορά στο διπλωματικό επεισόδιο με την ακύρωση της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρίσι Σούνακ.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας
«Στο περιθώριο της #COP28 συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Rumen Radev. Συζητήσαμε για τις διμερείς σχέσεις και τη στρατηγική συνεργασία, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, αλλά και για ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Γάζα» ανέφερε σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο περιθώριο της #COP28 συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Rumen Radev. Συζητήσαμε για τις διμερείς σχέσεις και τη στρατηγική συνεργασία, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, αλλά και για ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Γάζα. pic.twitter.com/UHZxolEzTa
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 1, 2023
Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Άφησα πίσω μου το συμβάν με τον Ρίσι Σούνακ»
Στο Bloomberg παραχώρησε συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό να μιλά -μεταξύ άλλων- για το συμβάν με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, την οικονομία της χώρας μας και το μεταναστευτικό.
«Άφησα πίσω μου αυτό το συμβάν» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για το “φάουλ” του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή τους.
Ο πρωθυπουργός είπε πως δεν έχει μιλήσει με τον κ. Σούνακ μετά το περιστατικό και πως σε κάθε περίπτωση δεν θέλει να δώσει υπερβολικά μεγάλη σημασία σε αυτό που συνέβη.
Σχολίασε ακόμα, ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει, για κάτι που αφορά την εγχώρια πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου και πως οι σχέσεις με την Ελλάδα και τη Βρετανία έχουν μια μακρά παράδοση.
Μεταξύ άλλων για την οικονομία τόνισε, ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας βοήθησε τη δυνατότητα δανεισμού της Ελλάδας με χαμηλότερα επιτόκια.
Όπως σημείωσε, η ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική καταγράφοντας αύξηση στην ανάπτυξή της. Ειδικότερα, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα ξεπεράσει αυτή της Ευρωζώνης και θα τη διατηρήσει και τα επόμενα χρόνια.
Ειδικά για την κλιματική αλλαγή ο πρωθυπουργός είπε ότι «είναι εδώ και θα μείνει. Πάντα είχαμε πυρκαγιές στην Μεσόγειο αλλά φέτος ήταν χειρότερες. Πρέπει να επιμείνουμε στη βραχυπρόθεσμη προσαρμογή. Έχουμε ξοδέψει τρις για το θέμα αυτό. Θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Στην Ελλάδα καταφέραμε να σώσουμε χιλιάδες ανθρώπους και βλέπουμε ότι η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με καλύτερο τρόπο για να μπορούμε να σώζουμε τουλάχιστον τις ζωές των ανθρώπων».
Στη συνέντευξη στο Bloomberg ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τα θέματα ενέργειας και υπογράμμισε το γεγονός ότι «η Ελλάδα είναι μια από τις 10 πρώτες χώρες σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Έχουμε αιολική και ηλιακή ενέργεια και περιμένουμε ακόμα περισσότερα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο ως καύσιμο μετάβασης. Η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο ως σημείο εισόδου του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και δίνει φυσικό αέριο στην Ουκρανία. Ο ρόλος της χώρα έχει ενισχυθεί στο ζήτημα αυτό μετά την εισβολή στην Ουκρανία».
Όσον αφορά, τέλος, το μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι βραχυπρόθεσμα «θα πρέπει να κάνουμε δυο πράγματα: Να είμαστε πολύ σκληροί απέναντι στους διακινητές και να προσφέρουμε νόμιμους τρόπους για όσους θέλουν να έρθουν νόμιμα στην Ευρώπη και να μας βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Π.χ. εμείς έχουμε ανάγκη από ανθρώπους στη γεωργία».
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ για την εκτέλεση στο Παλαιό Φάληρο – Ποια τα κίνητρα
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"