Το κέικ μπορεί να φτιαχτεί με πολλά και διαφορετικά υλικά σύμφωνα με τα γούστα και τις προτιμήσεις του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να γίνει είτε αλμυρό είτε γλυκό, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που το αποφεύγουν λόγω του ότι συνήθως έχει πολλές θερμίδες. Ωστόσο, μπορούμε πολύ εύκολα αν συνδυάσουμε τα κατάλληλα υλικά να καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα γλυκό μεν κέικ, όμως χωρίς περιττές θερμίδες.
Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για το κέικ και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
300γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70ml ελαιόλαδο
3κ.σ. ταχίνι
170γρ. μέλι
200ml γάλα αμυγδάλου
2 βανιλίνες
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Προαιρετικά: σταφίδες, σταγόνες κουβερτούρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το μέλι, το ταχίνι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις βανιλίνες και το γάλα αμυγδάλου.
Έπειτα ρίχνουμε στο μείγμα για το κέικ μας το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και στην συνέχεια αν θέλουμε προσθέτουμε τις σταφίδες ή τις σταγόνες κουβερτούρας.
Ψήνουμε στο φούρνο μας για περίπου 40 λεπτά.
Το κέικ μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!
Μητσοτάκης για λιμάνι Ηγουμενίτσας: «Η Ελλάδα γίνεται πεδίο διεθνών επενδύσεων, μαγνήτης κεφαλαίων»
ΔΥΠΑ: Στους 836.713 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο (Πίνακες)
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"