Η πατατόπιτα αποτελεί μία όχι τόσο συνηθισμένη πίτα η οποία το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν την δοκιμάσετε μία φορά, θα θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια. Η διαδικασία της παρασκευής της είναι πάρα πολύ απλή, ενώ τα υλικά που χρειάζονται είναι λίγα. Επιπλέον, αποτελεί το ιδανικό σνακ τόσο για να το πάρετε μαζί στη δουλειά όσο και να το φτιάξετε στα γρήγορα στο σπίτι.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την πατατόπιτα και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

500γρ. πατάτες

1 μεσαίο αβγό

250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

200γρ. κίτρινα τυριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε για 40 περίπου λεπτά τις πατάτες μας σε μία κατσαρόλα με νερό.

Τις λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.

Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε στο τέλος το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο και ανοίγουμε σε καθαρό πάγκο, αφού πρώτα πασπαλίσουμε με αλεύρι.

Προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια κίτρινα τυριά.

Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο την πίτα μας και πατάμε καλά τις άκρες.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε την πατατόπιτα για 1 -2 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Η πατατόπιτα είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Daniel: Συναγερμός από την υπερχείλιση του Πηνειού – 9 μέτρα η στάθμη του – Δραματική έκκληση για απεγκλωβισμό

Αυτοψία Μητσοτάκη στη Θεσσαλία

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις