Ο κορμός αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα και κλασικά γλυκά που όλοι έχουμε δοκιμάσει. Πολλές φορές τον φτιάχνουμε στο σπίτι καθώς είναι μια εύκολη συνταγή, ωστόσο κάποιοι διστάζουν να τον φάνε καθώς έχει πολλές θερμίδες. Εμείς στο DEBATER βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για τον πιο νόστιμο και σοκολατένιο με βρώμη και ξηρούς καρπούς.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που χρειάζεται ο κορμός και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. τσαγιού μέλι

1/2 φλ. άγλυκο κακάο

Χυμός από 1 πορτοκάλι

2 κ.σ. ταχίνι

200 γρ. βούτυρο

2 κούπες αλεύρι βρώμης

15 μπισκότα τύπου πτι μπερ

Νιφάδες σοκολάτας

150γρ. ξηρούς καρπούς αλεσμένους

150γρ. λιωμένη κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και έπειτα προσθέτουμε το κακάο, το μέλι, το ταχίνι και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Έπειτα αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και σε ένα multi χτυπάμε την βρώμη μαζί με τους ξηρούς καρπούς.

Στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ μεμβράνη και τοποθετούμε το μείγμα μας.

Προσθέτουμε μεμβράνη και στο πάνω μέρος του κορμού.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τρεις ώρες τουλάχιστον και αφού αφαιρέσουμε λιώνουμε από πάνω του κουβερτούρα και γαρνίρουνε με νιφάδες σοκολάτας.

Ο κορμός μας είναι έτοιμος. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Δέσποινα Βανδή και Βασίλης Μπισμπίκης ερωτευμένοι στο Πήλιο – Η νέα φωτογραφία που “έριξε” το Instagram

Καιρός: Στους 38 βαθμούς “σκαρφαλώνει” σήμερα ο υδράργυρος

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις