Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα αγαπημένο ορεκτικό που βρίσκεται σε κάθε οικογενειακό τραπέζι και η γεύση του ενθουσιάζει. Η διαδικασία της παρασκευής τους λανθασμένα θεωρείται από πολλούς συνθέτη και έτσι αποφεύγουν να τους φτιάξουν μόνοι τους στο σπίτι. Στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξει κάποιος μόνος του, αρκεί να ακολουθήσει κάποια απλά βήματα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τους κολοκυθοκεφτέδες  και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

3 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη 

2 μικρά καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη 

1 μέτρια πατάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

150γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

1 μεσαίο αβγό

Αλάτι 

Πιπέρι 

Ρίγανη

Δυόσμο 

Ηλιέλαιο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε την πατάτα, τα κολοκυθάκια και τα καρότα και τα ενώνουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Στραγγίζουμε τα υλικά μας με σκοπό να φύγουν όλα τα υγρά τους.

Προσθέτουμε λίγη ρίγανη, δυόσμο, το σκόρδο, τα τριμμένα τυριά και το αβγό και ζυμώνουμε.

Πλάθουμε στο μέγεθος της επιλογής μας τους κολοκυθοκεφτέδες

Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο.

Οι κολοκυθοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι. 

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος ο Στέφανος Τζουμάκας

Κύπρος: 49 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Μακαρίου

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις