Οι σαρδέλες είναι ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά ψάρια και εάν μαγειρευτούν με τον σωστό τρόπο, μπορούν πραγματικά να εντυπωσιάσουν τους πάντες. Συνήθως τις απολαμβάνουμε ψητές στα κάρβουνα μαζί με ούζο ή τσίπουρο το Καλοκαίρι, ωστόσο πολύ εύκολα και γρήγορα μπορούμε να τις μαγειρέψουμε και στο σπίτι μας είτε σε σχαροτήγανο είτε φούρνο. Ακολουθώντας βήμα προς βήμα την παρακάτω συνταγή, μπορείτε να τις κάνετε ζουμερές και νόστιμες σε λίγα μόλις λεπτά σαν να είναι στα κάρβουνα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τις σαρδέλες και βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό σαρδέλες

100ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Θυμάρι

Ρίγανη

1κ.σ. μουστάρδα με μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάνε από τον ιχθυοπώλη μας να μας καθαρίσει τις σαρδέλες μας, διαφορετικά το κάνουμε εμείς.

Εάν δεν μας τις φιλετάρει το κάνουμε εμείς, ανοίγοντας προσεκτικά με ένα μαχαίρι κατά μήκος της κοιλιάς τους.

Με ένα μαχαίρι μπορούμε πολύ εύκολα να αφαιρέσουμε και το κεντρικό τους κόκκαλο.

Τις στρώνουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ με την εξωτερική τους πλευρά στο κάτω μέρος του ταψιού μας.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα μας τα υλικά και το περιχύνουμε πάνω από τις σαρδέλες μας με σκοπό να πάει παντού.

Ψήνουμε για περίπου 25-30 σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Οι σαρδέλες μας είναι έτοιμες. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Χριστίνα Αλούπη: Η περιπέτεια υγείας του γιου της – “Ήμασταν έξι μέρες στο νοσοκομείο” (vid)

Άρτα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας που ξέχασε το 5,5 μηνών μωρό του στο αυτοκίνητο

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις