Στο “κατώφλι” του εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση για την τραγωδία στα Τέμπη, θα περάσουν δύο σταθμάρχες την Παρασκευή 24/3 που είχαν την απογευματινή βάρδια στις 28 Φεβρουαρίου, όταν συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Οι δύο τους βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι σταθμάρχες της Λάρισας που είχαν αναλάβει την απογευματινή βάρδια, φέρεται ότι έφυγαν νωρίτερα από την ώρα που σχολούσαν, ενώ ο προϊστάμενος επιθεωρητής έλαβε προθεσμία απολογίας για τις 30 Μαρτίου.

Ο προϊστάμενος επιθεωρητής, δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την ΕΡΤ:

“Σιωπή και σεβασμός… Θα τα πούμε όλα… Έπρεπε και οι δύο Σταθμάρχες να φύγουν στις 11… Το ωράριο εγκρίνεται με απόφαση του Διευθυντή Κυκλοφορίας”.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του επιθεωρητή έκανε έκκληση το τεκμήριο της αθωότητας … να μη μετατραπεί σε κριτήριο ενοχής, ενώ πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν στη διάθεση των αρχών.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης ανέφερε ότι είναι “ψύχραιμος, αλλά πολύ στεναχωρημένος“, ενώ ο πατέρας του είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι:

“Έχουμε να κοιμηθούμε πέντε μέρες, είναι πολύ αγχωμένο και ταραγμένο το παιδί”.

Η δικηγόρος του, δήλωσε ότι ο εντολέας της δηλώνει αθώος, και πως ήταν υποχρεωμένος να δουλεύει 8ωρο.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha, αναφέρθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη, λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Ήταν η στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη, όπως σωστά λέτε, με διαχρονικές αμαρτίες. Μια τραγωδία, η οποία δε θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Είναι αδιανόητο να σκεφτόμαστε ότι στην Ελλάδα του 2023 μπορεί να βρίσκονται δύο τρένα στην ίδια γραμμή, σε αντίθετη φορά και κανείς να μην το έχει αντιληφθεί. Και πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες έχουν – μέσα στον θυμό και στην οργή τους – αντιληφθεί ότι στο ατύχημα αυτό συμπυκνώνονται παθογένειες πολλών δεκαετιών τις οποίες όμως έχουμε μία υποχρέωση πια, δραστικά, να αντιμετωπίσουμε”.

Όσον αφορά στη Hellenic Train, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

“Αυτό το οποίο θα κάνουμε και έχω μία συζήτηση επ’ αυτού με την Ιταλίδα πρωθυπουργό -η οποία είναι δρομολογημένη για τις επόμενες μέρες- είναι να ξαναμιλήσουμε ανοιχτά με την Hellenic Train και να βρούμε ένα νέο πλαίσιο όπου και τα δύο μέρη θα επενδύσουν στο σιδηρόδρομο αυτά που του αξίζουν. Εμείς λοιπόν πρέπει να κάνουμε για το τρένο, αυτά τα οποία πρέπει να κάνουμε ως ιδιοκτήτες της δημόσιας υποδομής. Και πρέπει η Hellenic Train και αυτή να επενδύσει στα ελληνικά τρένα με καλύτερα τρένα -δε θα πω πιο γρήγορα τρένα, ούτε πιο ασφαλή τρένα- γιατί τα τρένα πρέπει να είναι απολύτως ασφαλή. Αλλά μόνο αν καταφέρουμε και ολοκληρώσουμε με ασφάλεια όλη τη σηματοδότηση του κυρίως δικτύου μπορούμε να περιμένουμε και καλύτερες ταχύτητες στα τρένα μας”.

Ειδήσεις σήμερα:

Απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενοι για μαστροπεία 14χρονης στη Νέα Σμύρνη

Τρία ζώδια θα γίνουν ευέξαπτα λόγω του Άρη στον Καρκίνο

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις