Μία πολύ ενδιαφέρουσα και νόστιμη συνταγή για την περίοδο της νηστείας είναι η κρεμμυδόπιτα. Εκτός από τις κλασικές και συνηθισμένες τυρόπιτες, σπανακόπιτες, κιμαδόπιτες κτλ, είναι μία ιδιαίτερα νόστιμη παραλλαγή τους, η οποία μάλιστα είναι κατάλληλη και κατά την διάρκεια της νηστείας.

Εμείς στο DEBATER αφού κάναμε τις δοκιμές μας, βρήκαμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε μόνοι στο σπίτι σας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
3 κρεμμύδια ξερά
3 φρέσκα κρεμμύδια
3 πράσα
1-1/5 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια μας.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένουμε μέχρι να κρυώσουν τα υλικά μας.

Σε ένα ταψί ή πυρέξ τοποθετούμε τρία φύλλα, προσθέτουμε προσεκτικά την γέμιση και έπειτα τοποθετούμε άλλα 3 φύλλα.

Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Η κρεμμυδόπιτά μας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

MasterChef 7 – Δυσάρεστη έκπληξη για τον Πάνο Ιωαννίδη – Του σέρβιραν ωμό ψάρι και το γύρισε πίσω (vid)

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Ντίνος Ροδόπουλος – Πότε θα γίνει η κηδεία του

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις