Συνταγή: Οι πατάτες είναι ένα λαχανικό που αρέσει σχεδόν σε όλους και σπάνια θα βρούμε κάποιον που να μπορεί να τους αντισταθεί. Είτε είναι τηγανιτές, είτε βραστές, είτε στο φούρνο, πάντα είναι νόστιμες και μπορούν να καταναλωθούν είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό.
Εμείς στο DEBATER επιλέξαμε μία πολύ απλή και γρήγορη συνταγή, για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου με πιπεριές και μανιτάρια.
Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:
ΥΛΙΚΑ
4 πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κονσέρβα μανιτάρια (400γρ)
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα και προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές αφού τις έχουμε κόψει σε 4-5 κομμάτια και τα μανιτάρια αφού τα έχουμε σουρώσει από τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από ένα λεμόνι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και κάνουμε το τελικό ανακάτεμα προκειμένου να πάει παντού το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή απόλαυση!
Η επική ατάκα της Στανίση στον Κοκλώνη και οι στιγμές που ξεχώρισαν στην πρεμιέρα του J2US (vids)
“Βασιλεύς των Ελλήνων, Ολυμπιονίκης” – Η επιγραφή στο μνήμα του Κωνσταντίνου στο Τατόι
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"