Δημοσκοπήσεις: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές 2023 έχουν μπει για τα καλά τα κόμματα, με τις δημοσκοπήσεις των τηλεοπτικών σταθμών να δίνουν και να παίρνουν.

Ύστερα και από την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, τα κομματικά επιτελεία φουλάρουν τις μηχανές με το βλέμμα στις κάλπες.

Η ημερομηνία των εκλογών παραμένει γρίφος και τα σενάρια έχουν πάρει “φωτιά”, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία δεν επηρεάστηε από την υπόθεση των υποκλοπών, διατηρώντας σταθερό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων:

Δημοσκόπηση MRB για το Open: η ΝΔ συγκεντρώνει 32,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3%, το ΠΑΣΟΚ 11,4% και το ΚΚΕ 5,4%. Η Ελληνική Λύση είναι πέμπτο κόμμα με 4,8% ενώ το Μέρα25 συγκεντρώνει 3,1% και το κόμμα “Έλληνες” 2,7%. Η διαφορά των δύο κομμάτων είναι στο 6,4%.

Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ: ΝΔ 33,5% ΣΥΡΙΖΑ 26%, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ 11%, ΚΚΕ 6%, Ελληνική Λύση 4%, Μέρα25 2,5%. Η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων ανέρχεται στο 7,5%.

Δημοσκόπηση Prorata για το Attica TV: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 26%, ΠΑΣΟΚ 9%, ΚΚΕ 4,5%, Ελληνική Λύση 3,5%, ΜέΡΑ25 3% και οι “Έλληνες για την Πατρίδα” 2%. Η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων σε αυτή τη δημοσκόπηση είναι στο 5%

Δημοσκόπηση Alco για τον Alpha: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 24,1%, ΠΑΣΟΚ 10,7%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ25 3,2% και οι “Έλληνες για την Πατρίδα” 2,6%. Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 6,9%.

Δημοσκόπηση Metron Analysis για το Mega: ΝΔ 28,7%, ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, ΠΑΣΟΚ 9,7%, ΚΚΕ 4,7%, Ελληνική Λύση 3,5%, ΜέΡΑ25 2,8%, Έλληνες 2,7%. Η διαφορά των δύο κομμάτων σε αυτή τη δημοσκόπηση είναι στο 7%.

Με λίγα λόγια, ο μέσος όρος της διαφοράς του κυβερνώντος κόμματος και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι γύρω στο 6,5%.

Βέβαια, το ερώτημα που μένει να απαντηθεί και να φανεί στις δημοσκοπήσεις του επόμενου διαστήματος είναι κατά πόσο “κόστισαν” στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα οι ομιλίες τους στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της “μονομαχίας” για την πρόταση δυσπιστίας.

Υπενθυμίζεται πως η συζήτηση στη Βουλή διήρκησε 34 ώρες και τελικά η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, καταψηφίστηκε με 156 ψήφους έναντι 143.

Ενόψει των εκλογών 2023, μπορείτε να ψηφίσετε και στη δημοσκόπηση του DEBATER με ερώτημα “Ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό“.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται ο “πόλεμος” ιατροδικαστών – Κούγια για Πισπιρίγκου – “Τα στοιχεία μιλάνε” – “Επινόησαν ασφυκτικό θάνατο”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις