Με ανοικτό το στόμα έμειναν οι Έλληνες την Τρίτη ,με την έκλειψη Σελήνης, φαινόμενο που παρατηρείται σπάνια.

Η έκλειψη έγινε ορατή, μεταξύ άλλων, από την Ανατολική Ασία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς επίσης από τμήματα της Βόρειας και Νότιας Αμερικής και της Ρωσίας.

Μια σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη σχηματίζουν σχεδόν μια ευθεία γραμμή στο διάστημα, ένα φαινόμενο γνωστό ως συζυγία.

Γιατί η πανσέληνος Νοεμβρίου ονομάζεται και “Φεγγάρι του Κάστορα”

Γενικότερα, οι εκλείψεις παίρνουν τα ονόματά τους από διάφορα φυσικά φαινόμενα και από τον τρόπο που συμπεριφέρεται το ζωικό βασίλειο την εκάστοτε χρονική περίοδο και εποχή.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος , έχει πάρει το όνομά της προφανώς από τους κάστορες. Συγκεκριμένα, μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου, οι κάστορες έχουν φροντίσει να μαζέψουν όλες τις προμήθειές τους, μέσω των οποίων θα περάσουν όλο τον χειμώνα.

Αφού μαζέψουν φρούτα και καρπούς, βρίσκουν καταφύγιο σε κουφάλες δέντρων και έτσι παραμένουν προστατευμένοι από το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά, εκτός από αυτό το όνομα, υπάρχουν και άλλα τα οποία βέβαια δεν είναι τόσο γνωστά.

Στις 9 Νοεμβρίου ο πλανήτης Ουρανός θα βρεθεί στην κοντινότερη απόσταση του από τη Γη και θα φωτίζεται από τον Ήλιο, οπότε θα είναι φωτεινότερος από κάθε άλλη στιγμή του έτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ένα βήμα από την ανακάλυψη του τάφου της Κλεοπάτρας – Νέα τροπή στο μυστήριο από κρυμμένη σήραγγα κάτω από ναό (vid)

Απέπλευσε το Sanco Swift για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Πελοπόννησο και Κρήτη

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις