Η τροφική δηλητηρίαση προκαλείται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφών ή ποτών και οφείλεται σε βακτήρια, ιούς ή παράσιτα.
Τι πρέπει να κάνετε:
- Αποφύγετε την κατανάλωση φυτικών ινών (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά) και γαλακτομικών προϊόντων, καθώς αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου.
- Καταναλώνετε στερεές τροφές, όπως ρύζι, λευκό κρέας, κοτόπουλο και πατάτες βραστές.
- Αλατίζετε ελαφρά τις τροφές σας, καθώς το αλάτι περιέχει κάλιο και νάτριο που βοηθούν στην αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών.
- Πίνετε πολλά υγρά, καθώς ο εμετός και η διάρροια προκαλούν αφυδάτωση.
Ζητήστε ιατρική βοήθεια ή επισκεφθείτε τα επείγοντα όταν τα συμπτώματα διαρκούν πάνω από 2-3 μέρες και συνοδεύονται από υψηλό πυρετό, πόνο στην κοιλιά, ζάλη ή ίλιγγους.
Στη δίνη της κακοκαιρίας Daniel και η Σκιάθος – Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο νησί (pics)
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"