Η τροφική δηλητηρίαση προκαλείται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφών ή ποτών και οφείλεται σε βακτήρια, ιούς ή παράσιτα.

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Αποφύγετε την κατανάλωση φυτικών ινών (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά) και γαλακτομικών προϊόντων, καθώς αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου.
  • Καταναλώνετε στερεές τροφές, όπως ρύζι, λευκό κρέας, κοτόπουλο και πατάτες βραστές.
  • Αλατίζετε ελαφρά τις τροφές σας, καθώς το αλάτι περιέχει κάλιο και νάτριο που βοηθούν στην αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών.
  • Πίνετε πολλά υγρά, καθώς ο εμετός και η διάρροια προκαλούν αφυδάτωση.

Ζητήστε ιατρική βοήθεια ή επισκεφθείτε τα επείγοντα όταν τα συμπτώματα διαρκούν πάνω από 2-3 μέρες και συνοδεύονται από υψηλό πυρετό, πόνο στην κοιλιά, ζάλη ή ίλιγγους.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δίνη της κακοκαιρίας Daniel και η Σκιάθος – Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο νησί (pics)

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση της Σοφίας Μουτίδου – Δείτε την να παίζει σε σειρά στα τέλη της δεκαετίας του ’90 (pics&vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις