Ο κορονοϊός, η νόσος που έχει καταφέρει να αλλάξει τη ζωή όλων των πολιτών του πλανήτη, βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα όπλα τα οποία φέρνουν στη μάχη της πανδημίας οι επιστήμονες και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να διατεθούν φάρμακα κατά του ιού τα οποία θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο.

Το αντιικό χάπι της Merck το οποίο θα χορηγείται στη Βρετανία αλλά και το χάπι το οποίο ανέπτυξε η Pfizer και μειώνει κατά 89% τις νοσηλείες είναι τα δυο νέα όπλα για να σωθούν οι πολίτες από τη νόσο που ακούει στο όνομα “κορονοϊός”.

Ο επικεφαλής της Pfizer, αφού δήλωσε πως είναι περήφανος για την επιτυχία της εταιρείας, μίλησε στο CNN για το νέο χάπι και έκανε λόγο για μια μεγάλη μέρα στην εποχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο Άλμπερτ Μπουρλά, ανέφερε:

“Νομίζω ότι πρόκειται για σπουδαίες μέρες για την ανθρωπότητα. Μάλιστα τα νέα έρχονται σχεδόν ένα χρόνο από την ημέρα που ανακοινώσαμε μια άλλη σημαντική καινοτομία. 9 Νοεμβρίου πέρυσι ανακοινώσαμε την ανακάλυψη του εμβολίου, και σήμερα ανακοινώνουμε το χάπι για τη θεραπεία όσων έχουν προσβληθεί από την ασθένεια. Είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι από αυτή την ομάδα ασθενών αντί να πάνε οι 10 στο νοσοκομείο, θα πάει μόνο ένας και ελάχιστοι ή κανένας θα πεθάνει. Άρα, η χρήση αυτού του χαπιού θα σώσει πολλά εκατομμύρια ζωές”.

Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα εγκριθεί το χάπι, ανέφερε πως θα υποβληθεί αίτηση για να γίνει έγκριση το συντομότερο δυνατό και δεν αποκλείεται να γίνει η αίτηση πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών (25/11)

Παράλληλα, δήλωσε πως θα παράξουν 500 εκατομμύρια χάπια τον επόμενο χρόνο και αυτό σημαίνει αυτόματα 50 εκατομμύρια θεραπείες. Μάλιστα, είπε πως η κάθε θεραπεία θα είναι διάρκειας 5 ημερών και θα δίνονται δυο χάπια – ένα το πρωί και ένα το βράδυ.

“Το πρώτο μισό του έτους περιμένω περίπου τα μισά από τα 50 εκατ. άρα, ίσως λίγο λιγότερα από 25 εκατομμύρια“.

Κορονοϊός – Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του CNN, να έχουν σταματήσει οι δοκιμές, ο Άλμπερτ Μπουρλά απάντησε:

“Στην πραγματικότητα σταματήσαμε τις δοκιμές στην έρευνα που αφορά τους ασθενείς υψηλού κινδύνου, αυτούς που έχουν συννοσηρότητες, που έχουν κι άλλες ασθένειες μαζί με τον κορονοϊό.

Συνεχίζουμε τις δοκιμές σε δύο άλλες έρευνες, για τις οποίες θα γνωρίζουμε στις αρχές του 2022. Η πρώτη είναι για ασθενείς, χωρίς υποκείμενα (νοσήματα). Άνθρωποι που κόλλησαν COVID, αλλά δεν έχουν για παράδειγμα διαβήτη ή καρδιαγγειακά προβλήματα, εκτός από COVID.

Η άλλη (έρευνα) έχει να κάνει με την προστασία των επαφών, όπως για παράδειγμα, αν κάποιος κολλήσει, δίνουμε χάπι όχι μόνο στον ασθενή, αλλά και στους ανθρώπους που ζουν μαζί του”.

Ειδήσεις σήμερα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η μάσκα παντού σύμφωνα με τον Εξαδάκτυλο

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισε ο Τσάβι τους παίκτες της Αλ Σάντ

“Δεύτερη ευκαιρία” για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα ιδιοκτησιών

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις