Η χοληστερίνη είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία της είναι απαραίτητη και σε αυτό παίζει ρόλο και η διατροφή.

Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι τροφές που την ”εκτοξεύουν”.

Κόκκινο κρέας

Η υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών οξέων συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα “κακής” χοληστερόλης. Και αυτά, προέρχονται κυρίως από το μοσχάρι, το χοιρινό και το αρνί.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να περιοριστείτε στις συνιστώμενες μερίδες, καθώς δεν υπάρχει λόγος να το στερηθείτε τελείως.

Τηγανητά φαγητά

Είναι κοινώς γνωστό ότι το τηγάνισμα αυξάνει τις θερμίδες, λόγω της απορρόφησης κορεσμένων λιπαρών οξέων, που είναι τα χειρότερα για την χοληστερίνη.

Προτιμήστε μια διαφορετική μέθοδο μαγειρέματος, όπως είναι μια φριτέζα αέρος.

Επεξεργασμένα κρέατα

Τα χοτ ντογκ, τα λουκάνικα και το μπέικον, τείνουν να έχουν από την πιο υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά οξέα.

Και αυτό, επειδή παρασκευάζονται από τα πιο παχιά μέρη του κόκκινου κρέατος.

Ακόμα και αυτά που παρασκευάζονται με γαλοπούλα ή κοτόπουλο μπορεί να φαίνονται πιο υγιεινά, ωστόσο θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς ανεβάζουν την χολιστερίνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγινε αξονική εγκεφάλου στον Δημήτρη Κόκοτα – Σε λίγη ώρα θα τον ”ξυπνήσουν” οι γιατροί

Κολωνός: Πώς φτάσαμε στην αθώωση της μητέρας και την καταδίκη Μίχου – Ο Λύτρας στο DEBATER

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις