Ο μπακαλιάρος κάθε 25η Μαρτίου αποτελεί το νούμερο ένα φαγητό, ο οποίος γίνεται τηγανητός και συνοδεύεται με σκορδαλιά. Ωστόσο πολλές φορές γίνονται μερικά λάθη  κατά την διάρκεια του τηγανίσματος ή της προετοιμασίας, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να μην είναι τηγανισμένος όπως πρέπει. 

Παράλληλα, άλλο ένα ερώτημα που προβληματίζει συχνά είναι τι κουρκούτι πρέπει να επιλέξουμε, ώστε ο μπακαλιάρος να είναι ζουμερός στο εσωτερικό του αλλά τραγανός εξωτερικά. Εμείς στο DEBATER έχουμε να σας προτείνουμε δύο «άχαστες» συνταγές για δυο διαφορετικά κουρκούτια, ενώ παράλληλα θα σας δώσουμε μερικά tips για να γίνει καλύτερος από κάθε άλλη φορά. 

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα tips:

  1. Αρχικά θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι του μπακαλιάρου που θα επιλέξουμε, καθώς έχει ιδιαίτερη σημασία όσον αφορά το ψήσιμο του και το τελικό αποτέλεσμα. Ιδανικά, θα πρέπει τα κομμάτια του να είναι σχετικά χοντρά, προκειμένου να έχει αρκετό ψαχνό και να μην στεγνώσει όταν τον τηγανίσουμε.
  2. Κατά την διάρκεια του τηγανίσματος θα πρέπει να έχουμε λίγη υπομονή και να βάζουμε μέσα στο τηγάνι λίγα μπακαλιαράκια την φορά, διότι διαφορετικά θα κολλήσει το ένα με το άλλο και δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  3. Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ παχύ γύρω από το ψάρι, καθώς με αυτό τον τρόπο θα χαλάσει εντελώς την γεύση του. 
  4. Το κουρκούτι καλό θα ήταν αφού το ετοιμάσουμε να το αφήσουμε στο ψυγείο για μισή ώρα το λιγότερο προκειμένου να είναι κρύο, ενώ αντίθετα το λάδι που θα τηγανίσουμε τον μπακαλιάρο να είναι καυτό.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ΝΔ γυρίζει σελίδα και τρέχει για συνέδριο και ευρωεκλογές

Στη Λαμία ο πρώτος μεγάλος τυχερός του Eurojackpot από Ελλάδα – Κέρδισε 986.995 ευρώ

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις