Το κέικ είναι ένα από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων που μπορούμε να βρούμε σε διάφορες γεύσεις. Με σοκολάτα, βανίλια, πορτοκάλι κι άλλα είναι μερικές από τις πιο γνωστές, ωστόσο για πολλούς αποτελεί κάτι “απαγορευμένο”, καθώς συνήθως περιέχει πολλές θερμίδες λόγω της ζάχαρης.
Ωστόσο, μπορούμε εύκολα μόνοι στο σπίτι μας να φτιάξουμε το δικό μας υγιεινό κέικ χωρίς ίχνος ζάχαρης με βρώμη κι αβοκάντο, που είναι σίγουρο ότι θα αρέσει σε όλους.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για το κέικ και βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. πολτοποιημένη βρώμη
40 γρ. σκόνη κακάο
½ μαγειρική σόδα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
7 ασπράδια από μεσαία αβγά
3 μπανάνες πολτοποιημένες
1 αβοκάντο ώριμο πολτοποιημένο
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά την βρώμη, το κακάο, την σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανιλίνες.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και αφού διαλυθούν καλά προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες, το αβοκάντο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το φυστικοβούτυρο.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Τοποθετούμε σε μία φόρμα κέικ μία λαδόκολλα και περιχύνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Το κέικ μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"