Το παγωτό έχει κάθε Καλοκαίρι την τιμητική του, αφού μας δροσίζει τις ζεστές ημέρες και το απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Στο εμπόριο κυκλοφορεί σε πολλές γεύσεις, ωστόσο μπορούμε και μόνοι μας να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό. Εκτός από σοκολάτα, βανίλια και φράουλα που είναι μερικές από τις πιο κλασικές γεύσεις, μπορούμε εύκολα να το φτιάξουμε με γεύση black forest.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για το παγωτό και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

➟1 κουτάκι φυτική σαντιγύ

➟1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα

➟1 κουτάκι γάλα εβαπορέ

➟200γρ. κουβερτούρα σοκολάτα

➟3 βανίλιες

➟Σιρόπι βύσσινο

➟1 κονσέρβα βύσσινο

➟1 σφηνάκι λικέρ

➟1/2 πακέτο γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μίξερ ξεκινάμε να χτυπάμε την σαντιγύ, το εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα.

Έπειτα προσθέτουμε τις βανίλιες και το λικέρ και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Αφού αφαιρέσουμε από την κατάψυξη χτυπάμε ξανά με το μίξερ την κρέμα και αυτή τη φορά προσθέτουμε 100γρ. λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ένα σκεύος στρώνουμε μπισκότα και απο πάνω περιχύνουμε την μισή κονσέρβα βύσσινο.

Από πάνω προσθέτουμε άλλα 50γρ. λιωμένης κουβερτούρας και από πάνω συνεχίζουμε με μία στρώση από τα υπόλοιπα μπισκότα μας.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη τα δύο σκεύη για τουλάχιστον 8 ώρες και την επόμενη ημέρα δοκιμάζουμε προσθέτοντας σιρόπι βύσσινο.

Το παγωτό μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Θρήνος για την 3χρονη που πνίγηκε σε πισίνα – Πώς το παιδικό πάρτι κατέληξε σε τραγωδία

Καραμπόλα 7 αυτοκινήτων τα ξημερώματα στην Ποσειδώνος – Συνελήφθη ένας οδηγός (βίντεο)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις