Συνταγές: Οι ρεβυθοκεφτέδες που πλέον είναι γνωστοί και δημοφιλείς στη χώρα μας και ως φαλάφελ, είναι παραδοσιακό πιάτο της ανατολικής κουζίνας. Είναι vegan και νηστίσιμα και έτσι είναι μια πολύ ωραία ιδέα για να τους εντάξουμε στο μενού της Καθαράς Δευτέρας.

Δείτε παρακάτω μια πολύ εύκολη συνταγή για λαχταριστά, τηγανητά κεφτεδάκια ρεβιθιών με πολλά μυρωδικά για να μοσχοβολήσει το σπίτι.

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε λαχταριστά φαλάφελ

Υλικά

400 γραμμάρια ρεβίθια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 χούφτα μαϊντανό
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο
1/2 κουταλιά του γλυκού τσίλι σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου μια ημέρα.

Την επόμενη ημέρα αφού τα στραγγίξουμε τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με το σκόρδο, το μαϊντανό, το κύμινο, το κόλιαντρο, το τσίλι, αλάτι, πιπέρι και το κρεμμυδάκι και τα αλέθουμε όλα μαζί για να πολτοποιηθούν.

Έπειτα ρίχνουμε και τη σάλτσα ντομάτας και χτυπάμε ξανά όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το πηχτό μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι και στη συνέχεια ξεκινάμε να πλάθουμε τα κεφτεδάκια φτιάχνοντας στρογγυλές μπαλίτσες με το χέρι.

Βάζουμε τα φαλάφελ στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να σφίξουν.

Έπειτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.

Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν πετάμε χαρταετό!

Η Britney Spears ποζάρει ολόγυμνη στο Instagram… ξανά! (pics)

Η απίστευτη γκάφα Μπάιντεν που έγινε viral – Είπε τους Ουκρανούς… Ιρανούς (vids)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις