Γεμιστές μελιτζάνες με πλιγούρι και φέτα

Καλοκαιρινό και ελαφρύ λαδερό

Γεμιστές μελιτζάνες με πλιγούρι και φέτα

Συνταγή: Τα λαδερά φαγητά τα αγαπάμε τους καλοκαιρινούς μήνες λίγο παραπάνω και γι’ αυτό ψάχνουμε διάφορες εκδοχές και εναλλακτικές σε κλασικές συνταγές για να μην τα βαριόμαστε! Δείτε παρακάτω μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με γεμιστές μελιτζάνες στις οποίες αντί για ρύζι μπορούμε να βάλουμε πλιγούρι.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή και την εκτέλεση τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά – για 2 πιάτα

2 μελιτζάνες μεγάλες

80 γρ. πλιγούρι ωμό

1 κρεμμύδι

1 ντομάτα ώριμη

1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη μεσαίου μεγάθους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλάτι και πιπέρι

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγη φέτα για το πασπάλισμα και το σερβίρισμα

Εκτέλεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μουλιάζουμε σε καυτό νερό το πλιγούρι για περίπου 10 λεπτά.

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανοίγουμε τις μελιτζάνες στη μέση με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε την ψίχα τους.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα και την πιπεριά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με την ψίχα από τις μελιτζάνες.

Προσθέτουμε στο μπολ λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και το πλιγούρι.

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια γεμίζουμε τις μελιτζάνες.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα και λίγο πριν ολοκληρώσουμε το ψήσιμο πασπαλίζουμε τριμμένη φέτα πάνω από τις μελιτζάνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Στην ανακρίτρια ο 50χρονος που έριξε καυστικό υγρό στην πρώην γυναίκα του – “Αχτίδα” αισιοδοξίας για το μάτι της (vids)

Άστατος καιρός με κεραυνούς και συννεφιά την Παρασκευή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ