
Τα καλαμαράκια είναι ένα πολύ γνωστό κι αγαπημένο θαλασσινό που απολαμβάνουμε συνήθως μαζί με τσίπουρο ή ούζο. Συνήθως τα τρώμε τηγανιτά ωστόσο στην πραγματικότητα υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψει κανείς και εάν ακολουθήσουμε βήμα – βήμα κάποια σωστή συνταγή, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μοναδικό και να εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο διστακτικούς γευσιγνώστες. Εμείς επιλέξαμε μία αρκετά διαφορετική με ντομάτα και φέτα, που είναι και πολύ πρωτότυπη και νόστιμη.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά τα οποία θα χρειαστείτε για τα καλαμαράκια μας και βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
➟5 μεσαίες ντομάτες
➟2 πιπεριές Φλωρίνης
➟3 σκελίδες σκόρδο
➟3 μεγάλα κρεμμύδια
➟200γρ. φέτα
➟4κ.σ. πελτέ
➟10-12 καλαμαράκια
➟Αλάτι
➟Πιπέρι
➟Νερό
➟Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια μας αν δεν είναι ήδη καθαρισμένα και τα γυρνάμε από την ανάποδη πλευρά.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα.
Στην πορεία προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και τις ντομάτες και προσθέτουμε και την φέτα τριμμένη.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα καλαμαράκια μας και τα “σφραγίζουμε” με οδοντογλυφίδες.
Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε νερό μέχρι να τα μισοσκεπάσει μαζί με 4κ.σ. πελτέ ντομάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα καλαμαράκια μας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!
Ακολούθησε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις