Το ψωμί είναι κάτι που δεν λείπει καθημερινά σχεδόν από κανένα σπίτι και αποτελεί το πιο συνηθισμένο συνοδευτικό για πάρα πολλά φαγητά. Οι περισσότεροι από εμάς το αγοράζουμε από τον φούρνο, ωστόσο είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι. Η διαδικασία μπορεί να είναι πάρα πολύ εύκολη και απολαυστική, ωστόσο η γεύση θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:
ΥΛΙΚΑ
➟300γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
➟330ml μπύρα
➟130γρ. γραβιέρα
➟1κ.σ. ζάχαρη
➟4κ.γ. μπέικιν πάουντερ
➟5κ.σ. βούτυρο
➟Λίγο αλάτι
➟Λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε με το βούτυρο μία μικρή φόρμα.
Από πάνω πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, την γραβιέρα, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε την μπύρα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στην φόρμα και ψήνουμε για 14 – 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Το ψωμί μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!
Αυτός είναι ο “ροκάς” γιος της Πωλίνας – Του έχει τεράστια αδυναμία (pics)
Μετρό Θεσσαλονίκης: Το πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες είναι γεγονός (vid&pics)
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"