Συνταγές: Το καλοκαίρι έφτασε και πλέον η θερμοκρασία έχει ανέβει αρκετά! Σας προτείνουμε λοιπόν ένα δροσερό και άκρως καλοκαιρινό γλυκό που μπορείτε να απολαύσετε μαζί με τον καφέ σας ή μετά το μεσημεριανό και βραδινό σας φαγητό: Μους λεμονιού!
Είναι εύκολη και γρήγορη στη δημιουργία της και χρειάζονται μόνο λεμόνια, ζάχαρη και 3 ακόμα υλικά.
Συνταγές: Πώς να φτιάξετε μους λεμονιού
Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:
Υλικά
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
4 αβγά – χωριστά κρόκοι και ασπράδια
χυμός και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
4 μικρές ζελατίνες
400ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε εκεί για περίπου 15 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους από τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Χτυπάμε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιγενές. Περιμένουμε να φουσκώσει καλά.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες καλά και τις ρίχνουμε μέσα στο μίγμα με τους κρόκους.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια μαζί με το ξύσμα και ανακατεύουμε ξανά.
Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη για να κρυώσει και βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και την χτυπάμε για να γίνει σαντιγί.
Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα ασπράδια και μόλις γίνουν μαρέγκα τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα μοιράζουμε τη μους σε μικρά γυάλινα ποτήρια ή μπολάκια.
Βάζουμε τη μους στο ψυγείο και την αφήνουμε 5-6 ώρες και στη συνέχεια μπορούμε να την σερβίρουμε.
Πανελλήνιες 2022 – Το DEBATER και φέτος στο πλευρό των υποψηφίων
Crash test τεσσάρων εμβολίων για τον κορονοϊό – Ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"