Δροσερή και εύκολη lemon pie

Ιδανική λιχουδιά για να συνοδεύσετε τον καφέ σας

Δροσερή και εύκολη lemon pie

Συνταγές: Είναι εύκολη να τη φτιάξετε, είναι δροσερή και συνοδεύει υπέροχα τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ.

Σας προτείνουμε μια συνταγή άκρως ανοιξιάτικη που ταιριάζει αυτήν την εποχή: Λεμονόπιτα με εύκολη ζύμη που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με λίγα υλικά. Δοκιμάστε την τώρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε lemon pie

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
150 γρ. νερό
10 γρ. ζάχαρη άχνη
5 γρ. αλάτι

Για τη λεμονόπιτα

400 γρ. ζύμη ουδέτερη
250 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα
500 γρ. ζάχαρη
Χυμός από 5 λεμόνια
Ξύσμα από 2 λεμόνια
10 αυγά
190 γρ. βούτυρο
Ζάχαρη άχνη
Άνθη λεμονιάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υλικά που αναφέρουμε παραπάνω για τη ζύμη και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με ένα μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μίγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις το ετοιμάσουμε το τοποθετούμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Έπειτα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού και την απλώνουμε σε μια φόρμα στρογγυλή με διάμετρο 25 εκατοστά και με ύψος περίπου 4 εκατοστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το χυμό, το ξύσμα από τα λεμόνια και το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε καλά.

Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο το ρίχνουμε στη φόρμα και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού ψηθεί η λεμονόπιτα, περιμένουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.

Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα άνθη λεμονιάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Δήμητρα Στογιάννη για τη μητρότητα και την αποβολή που τη σημάδεψε

Το γνωρίζατε; Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του Δάντη “Οι ωραίοι έχουν χρέη”

Σάλος με την επίθεση του Κριστιάνο Ρονάλντο σε 14χρονο – Του έσπασε το κινητό και το χτύπησε στο χέρι επειδή είχε…νεύρα (vid)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ