Συνταγές: Τυρί και ψωμί, ο πιο απλός αλλά και πιο νόστιμος συνδυασμός δύο τροφών που δεν λείπουν από κανένα σπίτι!

Δοκιμάστε να φτιάξετε αφράτα τυρόψωμα που είναι μαλακά σαν τσουρέκια και θα ξετρελαθείτε!

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε αφράτο τυρόψωμο

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι
200γρ. γάλα
400γρ. νερό
100γρ. ηλιέλαιο
16γρ. ξηρή μαγιά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1,5 κουτ. σούπας αλάτι
Για την γέμιση
300 – 400 γρ φέτα τυρί
Ακόμα αλείφουμε με:
1 αυγό
50γρ. αγελαδινό βούτυρο
Σουσάμι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη ζύμη για το τυρόψωμο. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο, την ξηρή μαγιά ανακατεύουμε ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά με τα χέρια για να φτιάξουμε τη ζύμη.

Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο το πλάθουμε σε μια μεγάλη μπάλα και το αφήνουμε σκεπασμένο μέσα στο μπολ για περίπου μία ώρα για να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε δύο μπάλες για να φτιάξουμε τα τυρόψωμα.

Πλάθουμε τη μια μπάλα με τα χέρια και την ανοίγουμε για να πάρει κυκλικό σχήμα.

Από πάνω ρίχνουμε την μισή ποσότητα από την τριμμένη φέτα και αφού το την σκεπάσουμε με τη ζύμη με τα χέρια, την αφήνουμε ξανά για άλλα 20 λεπτά να ξεκουραστεί.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το μίγμα με το οποίο θα αλείψουμε τη ζύμη από πάνω πριν το ψήσιμο.

Ρίχνουμε μέσα σε ένα μικρό μπολ το αυγό και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και έπειτα με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του ζυμαριού που έχουμε γεμίσει με τυρί. Πριν την επάλειψη τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη κυκλικά και στη συνέχεια με κάθετες και οριζόντιες γραμμές.

Πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.

Ειδήσεις σήμερα:

“Κρεμάει” τα γάντια του ο Ορέστης Καρνέζης!

Καταρρέει η τουρκική οικονομία – Βάζουν αντικλεπτικά σε γάλα και τυρί στο σούπερ μάρκετ (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις