Μπορεί η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής να αποτελεί διαχρονικό ταμπού, αλλά από σήμερα μόνο με ποδοσφαιρικούς όρους μπορούμε να περιγράψουμε ανάγλυφα τα όσα θα δούμε να εξελίσσονται στο «αγροτικό μέτωπο» που μπαίνει σε μια νέα κλιμάκωση. Και εάν τα όσα παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες έμοιαζαν περισσότερο με «φιλικό» καθώς ούτε οι αγρότες έμπαιναν στο γήπεδο κλείνοντας δρόμους με μπλόκα, ούτε και η κυβέρνηση σκλήραινε τη θέση της, από εδώ και πέρα το σκηνικό αλλάζει καθώς ερώτημα παραμένει το ποιο θα είναι τελικά το αποτέλεσμα στο ντέρμπι που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το πιθανότερο είναι να λήξει όταν οι αγρότες περάσουν την πόρτα του Μαξίμου για να συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιθανότατα την άλλη εβδομάδα.

Για την ώρα οι αγρότες κατέθεσαν τα αιτήματά τους και από την άλλη η κυβέρνηση έδωσε την απάντησή της παραθέτοντας το τι έκανε μέχρι σήμερα για εκείνους. Ο πρωθυπουργός ταυτόχρονα φροντίζει να κρατά ζωντανό το διάλογο μιλώντας για δίκαιη κατανομή του πλούτου, αφήνοντας και μια αιχμή για αυτούς που έχουν την δύναμη να διαδηλώνουν ή να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ ενώ οι Υπουργοί της κυβέρνησης θεωρούν ότι το κρίσιμο σημείο θα είναι το πως θα κινηθούν οι αγρότες και εάν κόψουν την Ελλάδα στη μέση ή όχι.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να μπει σε διάλογο εάν υπάρξουν αντικοινωνικές συμπεριφορές με το κλείσιμο των εθνικών οδών ενώ ποντάρει και στο χρόνο, που άπαντες γνωρίζουν ότι πλέον δουλεύει αντίστροφα για τους αγρότες, που κάποια στιγμή στις αρχές Μαρτίου θα πρέπει να επιστρέψουν στα χωράφια τους.

Αυτό το γνωρίζουν βέβαια και οι αγρότες για αυτό οι επόμενες μέρες θα είναι «γεμάτες» καθώς εκτιμούν ότι μπορούν να κερδίσουν κάτι παραπάνω. Άγνωστο παραμένει πάντως εάν καταφέρουν να αποκτήσουν ενιαίο συντονιστικό όργανο, το οποίο θα κληθεί όταν σχηματιστεί για συζήτηση στο Μαξίμου.

Παράλληλα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει διάσπαση του Αγροτικού Μετώπου, κυρίως όταν οι αγρότες της Θεσσαλίας αρχίζουν να βλέπουν την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τις αποζημιώσεις, αλλά και το πόρισμα των Ολλανδών που αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα.

Παράλληλα στο Μαξίμου έχουν ακόμη να αντιμετωπίσουν τον πονοκέφαλο των καταλήψεων στα Πανεπιστήμια, που η συμπίεση είναι από δυο πλευρές. Από τους φοιτητές που χάνουν το εξάμηνο και από τους φοιτητές που επιμένουν στις καταλήψεις διαφωνώντας με το θέμα των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων. Τέλος, προβληματισμός υπάρχει και για το ζήτημα της ψήφισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών που έχει περάσει κάτω από τα…ραντάρ εξαιτίας των κινητοποιήσεων φοιτητών και αγροτών, αλλά θα γιγαντώσει την ημέρα της ψηφοφορίας που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τρίτη. Ο πονοκέφαλος έχει για την Πειραιώς ονοματεπώνυμο: Αντώνης Σαμαράς. Και εάν δε καταθέσει πλατφόρμα, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί πόσοι θα τον ακολουθήσουν στο όχι που έχει αποφασίσει.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις