Το θέμα της πολύκροτης υπόθεσης της Folli-Follie απασχόλησε σήμερα την ολομέλεια της Βουλής η οποία αποφάσισε κατά πλειοψηφία να γίνει δεκτή η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη.

Στο επίκεντρο της προηγηθείσας συζήτησης τέθηκε το θέμα της επιστολικής ψήφου στις ονομαστικές ψηφοφορίες, με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνταντίνο Τασούλα να αντικρούει το επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η επιστολική ψήφος «νοθεύει» την ψηφοφορία.

Κατά την ψηφοφορία για την υπόθεση Αραχωβίτη, από την οποία απείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, (επί 206 ψηφισάντων), 183 βουλευτές ψήφισαν «ναι» ενώ 23 βουλευτές ψήφισαν «όχι».

Τι είπε ο Σταύρος Αραχωβίτης

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Αραχωβίτης είπε ότι η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα συμβάλει μόνο στη διατήρηση ενός νοσηρού κλίματος σε βάρος του, “παρέχοντας σε ψευδείς και συκοφαντικές φήμες, το έδαφος να συντηρηθούν”. Όπως είπε, δεν υπάρχουν καν αμυδρές ενδείξεις από τις αποδεδειγμένα ψευδείς δηλώσεις και τα αποκυήματα φαντασίας, που και ο ίδιος (ο υπάλληλος ασφαλείας της Folli Follie) έχει καταθέσει. Σημείωσε επίσης «την ευκολία με την οποία μπορεί κάθε βουλευτής να καταστεί ελεγχόμενος ποινικά, με μοναδικό στοιχείο την αναφορά του ονόματός του, από τον όποιον φαντασιόπληκτο αποφασίζει να το χρησιμοποιήσει εν αγνοία του, για να πουλήσει εκδουλεύσεις ή να φανεί ότι έχει υψηλές διασυνδέσεις».