Ιδιαίτερα προβληματισμένος για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει για το Πάσχα, εμφανίζεται- σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τις οριστικές αποφάσεις πάντως, τις περιμένουμε την Τετάρτη ή το αργότερο την Παρασκευή και δεν αποκλείεται και ένα τηλεοπτικό μήνυμα.

Από τη μια, είναι οι υπουργοί που εισηγούνται να επιτραπούν οι μετακινήσεις στην επαρχία, οι δημοσκοπήσεις και, κυρίως, η διάθεση των πολιτών. Από την άλλη, οι  λοιμωξιολόγοι οι οποίοι επισημαίνουν ότι μια μαζική μετακίνηση θα αυξήσει το  ιικό φορτίο σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλες νοσοκομειακές υποδομές.

Ο Κ. Μητσοτάκης ακούει τις εισηγήσεις των υπουργών, ακόμα και αυτές που ουσιαστικά διατυπώνονται δημοσίως από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του. Να προσθέσουμε εδώ ότι άλλο οι υπουργοί και άλλο ο Μητσοτάκης- δηλαδή δεν είναι απαραίτητο όλα όσα λέγονται από μέλη του υπουργικού συμβουλίου να απηχούν τις προθέσεις του πρωθυπουργού.

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα ήθελε να κάνει Πάσχα στο χωριό.

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα ήθελε να κάνει Πάσχα στο χωριό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην τελευταία μέτρηση της Alco το ποσοστό ήταν 62%. Το ποσοστό αυτό, αθροιζόμενο με εκείνο όσων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν διαχειρίζεται καλά το θέμα του κορονοϊού (51% σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση), προκαλεί πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ συνεχίζει να προηγείται  του ΣΥΡΙΖΑ (37,4% έναντι 23,8%).

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον Πρωθυπουργό, δηλώνουν ότι θα ήθελε να επιτρέψει την έξοδο από το κλεινόν άστυ για το Πάσχα, αλλά… Αλλά υπάρχουν οι γιατροί.

Οι λοιμωξιολόγοι, στην πλειοψηφία τους, εισηγούνται ακριβώς το αντίθετο, χτυπώντας καμπάνες- όχι καμπανάκια. Και το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου γνωρίζει καλά τι σημαίνει το να επαληθευτούν…

Υπό αυτά τα δεδομένα, στο μυαλό του Κ. Μητσοτάκη προείχε να λυθεί το ζήτημα με τη λειτουργία των εκκλησιών κατά τον καλύτερο τρόπο, ώστε να μην δημιουργηθεί και άλλο μέτωπο δυσαρέσκειας.

Όπως δείχνει και η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, αυτό λύθηκε μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Οπότε θεωρείται ότι το “Πάσχα στο χωριό” έγινε ευκολότερα διαχειρίσιμο και η ζυγαριά του Κ. Μητσοτάκη έγειρε προς την απαγόρευση.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις