Ο Ανέστης Βλάχος που ξεχώρισε τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου ως ο «κακός» και «σκληρός» και διέγραψε μια λαμπρή πορεία στο θέατρο και στην τηλεόραση κερδίζοντας τιμητικές διακρίσεις σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ήταν τυφλός από το ένα του μάτι καθώς το είχε χάσει σε ατύχημα όταν δούλευε σε οικοδομή.  

Ο ίδιος είχε μιλήσει αρκετές φορές για το ατύχημα που του συνέβη σε νεαρή ηλικία και του επηρέασε ολόκληρη τη ζωή του χωρίς όμως ποτέ να αποτελέσει εμπόδιο στα όνειρα και στους στόχους του.

Τη δεκαετία του 1950 και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει την καριέρα του στον κινηματογράφο, ο Ανέστης Βλάχος θα θυμάται για πάντα τη χρονιά του 1956 που συνέβη το μοιραίο ατύχημα.

Είχε ήδη πάρει μέρος σε επιτυχημένες ταινίες όπως «Αγιούπα» του ελληνοαμερικανού Γκρεγκ Τάλλας αλλά και «Το Κορίτσι Με τα Μαύρα» του Μιχάλη Κακογιάννη, ωστόσο είχε αρκετές οικονομικές δυσκολίες και έτσι παράλληλα δούλευε και στην οικοδομή για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Πάνω στη δουλειά και χτυπώντας ένα καρφί τραυματίστηκε στο μάτι και ενώ έσπευσε γρήγορα στο νοσοκομείο εξαιτίας της αργοπορίας ων γιατρών έπαθε μόλυνση και τελικά έχασε το μάτι του.

Η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χορν που είχαν ήδη γνωριστεί και συνεργαστεί μαζί με τον Ανέστη Βλάχο στην ταινία «Το Κορίτσι με τα Μαύρα» όταν πληροφορήθηκαν το ατυχές γεγονός του συναδέλφου τους όχι μόνο τον βοήθησαν αλλά του κάλυψαν όλα τα έξοδα της νοσηλείας του στο νοσοκομείο και στη συνέχεια τον φιλοξένησαν στο σπίτι τους μέχρι να γίνει καλά.

Ο ίδιος είχε μιλήσει για τη συμπαράσταση των δύο αυτών σπουδαίων ηθοποιών και ανθρώπων λέγοντας ότι του στάθηκαν σαν αδέλφια σε αυτό που του συνέβη και επαγγελματικά τον στήριξαν απεριόριστα καθώς τον εμπιστεύθηκαν σε μεγάλους ρόλους.

Το ατύχημα αυτό του άλλαξε μεν όλη την ποιότητα της ζωής του, του έδωσε όμως και μια νέα καριέρα! Η περιορισμένη ικανότητα στην όραση και η ιδιομορφία που του έδωσε αυτή στο πρόσωπο του έκαναν το βλέμμα του να φαίνεται φθονερό. Το «νέο και σκληρό» του πρόσωπο, του άνοιξε το δρόμο για ρόλους που τον έκαναν να ξεχωρίσει στη μεγάλη οθόνη. Κάπως έτσι, εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα του έγινε ένας από τους διασημότερους Έλληνες «κακούς» του ελληνικού κινηματογράφου και κατάφερε να παίξει σε πάνω από 100 ταινίες.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις