Όταν πηγαίνουμε στη θάλασσα για να απολαύσουμε ένα δροσιστικό μπάνιο και να χαλαρώσουμε κάτω από τον ήλιο, έχουμε πάντα ένα άγχος σχετικά με το τι θα συμβεί στο κινητό μας.

Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στη συσκευή μας, λόγω απροσεξίας ή λόγω άλλης αιτίας, που μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρή ζημιά.

Όμως υπάρχουν αρκετά κόλπα που μπορούν να προστατεύσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές που θα πάρουμε στην παραλία, όπως το κινητό, το laptop, το tabletκαι σε σπάνιες πλέον περιπτώσεις το mp3 player.

Θήκες προστασίας

Το κυριότερο άγχος που μας καταβάλλει όταν βρισκόμαστε στη θάλασσα, είναι το εάν έχουμε βγάλει το κινητό μας από την τσέπη μας, γιατί όλοι ξέρουμε τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει το να μπούμε με αυτό στο νερό. Ευτυχώς, υπάρχουν οι αδιάβροχες θήκες που θα δώσουν μια μερική προστασία από το θαλασσινό νερό (όχι όμως με την άμεση επαφή του).

Την ίδια δουλειά, για το κινητό, κάνουν φυσικά και τα πλαστικά σακουλάκια, που χρησιμοποιούμε για να αποθηκεύουμε τα σάντουιτς που παίρνουμε μαζί. Πέρα από την αποτελεσματικότητα τους απέναντι σε θαλασσινό νερό και άμμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικά το κινητό μας, από την οθόνη αφής μέχρι και το ηχείο και το μικρόφωνο για κλήσεις.

Οι κινήσεις για το κινητό που έχει βραχεί

Στην ακραία περίπτωση που κάποιος έχει μπει με το κινητό του μέσα στη θάλασσα, πρέπει να βιαστεί και να ακολουθήσει αυτά τα βήματα, εάν δε θέλει να βραχυκυκλώσει πλήρως.

Αρχικά, το βγάζουμε αμέσως από το νερό για να μη χειροτερεύσει κι άλλο η κατάσταση. Αμέσως το απενεργοποιούμε για να αποφύγουμε ενδεχόμενο βραχυκύκλωμα και αφαιρούμε τη θήκη του κινητού για να μη συγκρατεί την υγρασία, όπως και τη μεμβράνη προστασίας της οθόνης, εάν υπάρχει. Στη συνέχεια φροντίζουμε οι υποδοχές του φορτιστή και των ακουστικών να είναι ελεύθερες για να φεύγει το νερό.

Δε χρησιμοποιούμε καμία ηλεκτρονική συσκευή για να στεγνώσουμε τη συσκευή. Αντιθέτως, χρησιμοποιούμε απορροφητικά υλικά, όπως μια πετσέτα και ένα ρούχο, ενώ μια μπατονέτα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για επιφάνειες όπως η υποδοχή ακουστικών και άλλης κοιλότητας. Τέλος, πρέπει άμεσα το κινητό να δεχθεί τεχνικό έλεγχο και να μην ανοίξει η συσκευή πριν την ολοκλήρωση του.

Το “αγκάθι” της άμμου

Οι αδιάβροχες θήκες, προσφέρουν προστασία από τους κόκκους άμμου που άνετα μπορούν να μπουν μέσα στη συσκευή και να της προκαλέσουν ζημιά. Έτσι γλιτώνετε από τον επαγγελματικό καθαρισμό που θα χρειαστεί στην περίπτωση που η άμμος καταφέρει να μπει μέσα στη συσκευή και μπλοκάρει τις θύρες εισόδου.

Πάντα οι συσκευές να μείνουν στη σκιά

Όπως και εμείς μπορούμε να καούμε από τον ήλιο, έτσι και οι ηλεκτρονικές συσκευές χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για να πάθουν υπερθέρμανση από τον ήλιο. Έτσι οι συσκευές είναι καλό να βρίσκονται μέσα στην τσάντα, ανοιχτόχρωμη κατά προτίμηση, αλλιώς σε οποιοδήποτε δροσερό μέρος.

Εάν η συσκευή σας έχει κλείσει και δεν ξανανοίγει σημαίνει πως έχει υπερθερμανθεί, οπότε πρέπει να τη βάλετε σε δροσερό μέρος και να προσπαθήσετε να την ανοίξετε όταν θα έχει πέσει η θερμοκρασία.

Μακριά το αντιηλιακό και το λάδι προστασίας

Σημαντική ζημιά μπορεί να προκαλέσει στη συσκευή και τα αντηλιακά και τα λάδια προστασίας, οπότε αυτά τα αντικείμενα πρέπει να βρίσκονται μακριά το ένα από το άλλο και σε κατάλληλες θήκες προστασίας.

Αν αυτά τα πολύ απλά βήματα τηρηθούν κατά γράμμα, η συσκευή που θα πάρετε μαζί σας στην παραλία θα επιστρέψει σπίτι μαζί σας σε άρτια κατάσταση και έτοιμη να χρησιμοποιηθεί στο 100% των δυνατοτήτων της.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτές οι δραστηριότητες μας προστατεύουν από την εμφάνιση άνοιας και Αλτσχάιμερ

Σοκαριστικό βίντεο από το Τουρκμενιστάν – Ξυλοκοπά και κλωτσά τη σύζυγό του μέσα σε ινστιτούτο ομορφιάς

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις