Το ψωμί είναι ένα βασικό τρόφιμο που υπάρχει στα σπίτια όλων μας. Και σίγουρα όλοι το έχουμε αποθηκεύσει κάποια στιγμή στο ψυγείο, προκειμένου να το κρατήσουμε φρέσκο για περισσότερες μέρες.

Διαβάστε παρακάτω γιατί δεν πρέπει να βάζουμε το ψωμί στο ψυγείο.

Αρχικά, τοποθετώντας το ψωμί στο ψυγείο, ο συνδυασμός χαμηλών θερμοκρασιών και ξηρών καιρικών συνθηκών επιταχύνει την κρυστάλλωση του αμύλου, με αποτέλεσμα το ψωμί να μπαγιατεύει ακόμη πιο γρήγορα.

Το αλεύρι, που είναι το κύριο συστατικό της ζύμης του ψωμιού περιέχει πολλούς κόκκους αμύλου.

Το άμυλο είναι σε μεγάλο βαθμό κρυσταλλικό στη φυσική του κατάσταση και τα μόριά του έχουν σαφώς καθορισμένη γεωμετρική δομή. Όταν η ζύμη αναμιγνύεται με νερό και ψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, η κρυσταλλική δομή διαλύεται και χάνει το καλά καθορισμένο σχήμα της καθώς το άμυλο απορροφά το νερό.

Διαβάστε επίσης: Πανεύκολο σπιτικό ψωμί μαργαρίτα

Καθώς το ψωμί ψύχεται μετά το ψήσιμο, το άμυλο αρχίζει σιγά-σιγά να αναδιοργανώνεται σε μια πιο καθορισμένη κρυσταλλική δομή και ανακρυσταλλώνεται ξανά, καθιστώντας το ουσιαστικά μπαγιάτικο.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να το φυλάξετε σωστά, είναι να το τυλίξετε καλά και να το φυλάξετε στον πάγκο της κουζίνας, κατά προτίμηση όχι σε ζεστό σημείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ατύχημα για την Μαντόνα – Έπεσε από καρέκλα κατά τη διάρκεια συναυλίας της

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την απόβαση των αγροτών με τρακτέρ – Στα δύο η Πανεπιστημίου (Pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις