Φακοί επαφής: Είναι σημαντικό να αφαιρούμε τους φακούς επαφής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα να εμφανιστούν μολύνσεις στα μάτια.

Διαβάστε παρακάτω γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με φακούς επαφής.

Πρώτα απ΄ όλα, σύμφωνα με έρευνες, ο κίνδυνος φλεγμονής του κερατοειδούς είναι 6,5 φορές υψηλότερος σε άτομα που κοιμούνται και φορούν τους φακούς επαφής.

Μία άλλη επιπλοκή που μπορεί να προκληθεί από τους φακού επαφής κατά την διάρκεια του ύπνου, είναι η θολή όραση ή ξηροφθαλμία για κάποιο χρονικό διάστημα, μικρό ή μεγάλο.

Η επιπεφυκίτιδα είναι άλλη μία κοινή πάθηση που προκαλείται από τους φακούς επαφής και μπορεί να επιδεινωθεί αν τους φοράτε στον ύπνο. Και αυτό, γιατί αν φοράτε τους φακούς όλη την ημέρα και ειδικά σε περιβάλλον με σκόνη, οι φακοί σας θα έχουν συγκεντρώσει μικροοργανισμούς και αλλεργιογόνα.

Ένας άλλος κίνδυνος, είναι τα έλκη του κερατοειδούς, δηλαδή οι πληγές στην επιφάνεια του κερατοειδούς και η μόλυνσή του.

Τα έλκη εμφανίζονται, για παράδειγμα, όταν ο φακός γρατζουνίζει την επιφάνεια του κερατοειδούς, η οποία μπορεί στη συνέχεια να μολυνθεί όταν βακτήρια εισέλθουν στην πληγή.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι χρήστες, είναι να τους φορούν όσες ώρες ορίζεται στη συσκευασία τους, να τηρούν τις οδηγίες καθαρισμού και φυσικά να μην κοιμούνται με αυτούς.

Οι ειδήσεις σήμερα:

Άδωνις Γεωργιάδης για φάρμακα: Δεν αυξήθηκε η συμμετοχή – Τι άλλαξε

Τι απαντά ο ΟΑΣΑ στο DEBATER για το αλαλούμ με τα λεωφορεία: “Το πρόβλημα θα λυθεί εντός της ώρας -Έχουν καταβληθεί τα χρήματα”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις