Κατά τη διάρκεια μία συναυλίας με τον Γιάννη Κότσιρα, ο Γιώργος Νταλάρας, πήρε την απόφαση να περάσει ένα μήνυμα για όσα γίνονται στην Ελλάδα, αναφερόμενος κυρίως στην έλλειψη δικαιοσύνης.

Η δικαιοσύνη έχει χρέος να καθοδηγήσει τη χώρα και να καθοδηγήσει και τους ανθρώπους να σκέφτονται σωστά. Όταν για τόσο πολύ καιρό, τόσα πολλά πράγματα εστιάζουν στη διαδικασία της δικαιοσύνης, εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Ο λαϊκισμός δεν είναι πάντα καλό. Το ξέρετε. Πολλές φορές οι μαζικές υστερίες έχουν βλάψει τη χώρα. Όμως, η δημοκρατία μας απαιτεί ένα ισχυρό δικαστικό σώμα, με ανθρώπους με όραμα και ήθος. Και αυτό ζητάμε” είπε.

Στη συναυλία, δεν άφησε χωρίς σχολιασμό την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

“Σκεφτείτε ότι αυτός ο περιβόητος ειδικός φρουρός είναι έξω. Σήκωσε το όπλο του κάποια στιγμή, καλυπτόμενος από τη διαταγή του ανωτέρου του, στόχευσε κάπου εκεί, πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε ένα 15χρονο παιδί.

Αυτός ο άνθρωπος είναι έξω…Η μητέρα του διαμαρτύρεται. Άραγε αυτός έχει σκεφτεί αν ήταν ο πατέρας του παιδιού που κάποιος άλλος είχε σκοτώσει;”

Η βιογραφία του Γιώργου Νταλάρα

Ο πολυπράγμων Γιώργος Νταλάρας γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1949, και θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους τραγουδιστές, συνθέτες και μουσικούς της Ελλάδας.

Στην πάροδο της καριέρας του ασχολήθηκε σχεδόν με όλα τα είδη μουσικής: από δημοτικό, σμυρνέικο, ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι μέχρι βυζαντινούς ύμνους, λυρικά, σύγχρονα έντεχνα, λάτιν, όπερα, συμφωνικά έργα, ροκ, ποπ κ.ά.

Έχει συνεργαστεί με αμέτρητους σύγχρονους καλλιτέχνες, συνθέτες και γενικά ανθρώπους της ελληνικής μουσικής, όπως επίσης και με πολλές σημαντικές διεθνής ορχήστρες.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Μεγαλωμένος στην Κοκκινιά, ο Γιώργος Νταλάρας αναγκάστηκε από την ηλικία των επτά ετών να δουλεύει παράλληλα με το σχολείο, ενώ η πρώτη του δουλειά ήταν ως μεταφορέας πάγου.

Έχει αλλάξει συνολικά 23 επαγγέλματα, δούλευε, για παράδειγμα ως βοηθός καφενείου (στο πρωτοδικείο της Αθήνας στην οδό Φειδίου), βοηθός σε βιβλιοδετείο/τυπογραφείο, τεχνικός αυτοκινήτων, γρασαδόρος σε πλυντήρια αυτοκινήτων, εργάτης σε οικοδομή, βοηθός επισκευών σκαπτικών μηχανημάτων, οξυγονοκολλητής, βοηθός χρυσοχόου κλπ.

Επηρεάστηκε πολύ από τον θάνατο του ρεμπέτη πατέρα του, Λουκά Νταράλα και χρειάστηκε να χωριστεί με τον αδερφό του, Χρήστο, λόγω φτώχειας. Η πρώτη του κιθάρα ήταν δώρο του Χρήστου.

Όταν ήταν μικρός, ήθελε να ασχοληθεί με τα καράβια, καθώς αγαπάει τη θάλασσα, και πολλά καλοκαίρια του τα περνάει ψαρεύοντας στη Σύρο. Έτσι, τελειώνοντας το δημοτικό παρακολουθούσε μαθήματα στην τεχνική σχολή “Γαλιλαίος“, της οδού Πειραιώς, με σκοπό να γίνει μηχανικός.

Στον κόσμο της μουσικής μπήκε το 1964, με τον 15χρονο – τότε – Νταλάρα να δημιουργεί συγκροτήματα με τους φίλους του, με ονόματα όπως “Electronics” και “Crazy Boys”. Η μουσική τους είχε επιρροές από Beatles, Animals κλπ.

Με τους “Crazy Boys”, μάλιστα, είχαν κερδίσει βραβείο σε ένα διαγωνισμό το REX.

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο τραγούδι έγιναν σε ένα μικρό μαγαζί της Πλάκας, και ολόκληρη η καλλιτεχνική του πορεία άλλαξε όταν τον άκουσε τυχαία ο Μάκης Μάτσας.

Η αλλαγή του επωνύμου

Ο Γιώργος Νταλάρας, μεγάλωσε σε μία αρκετά μουσική οικογένεια, αφού ο πατέρας του, Λουκάς Νταράλας ήταν τραγουδιστής και συνθέτης ρεμπέτικης μουσικής, έτσι οι πρώτες του αναμνήσεις αφορούν τις βασικές μορφές μουσικής της ελληνικής κουλτούρας το δημοτικό, το σμυρνέικο, το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι.

Το “Νταλάρας”, δεν είναι ψευδώνυμο. Μόλις έκλεισε τα 18 πήγε στο ληξιαρχείο και το άλλαξε επίσημα. Ο ίδιος, έχει δηλώσει πώς το όνομα του πατέρα του, του άνοιξε πόρτες στην αρχή της καριέρας του.

Η γνωριμία με τη γυναίκα της ζωή του

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ενώπιος ενωπίω” είχε αποκαλύψει πώς γνώρισε τη γυναίκα του, την Άννα. Πρόκειται για μία αρκετά επεισοδιακή πρώτη συνάντηση, αφού τον ενοχλούσε με τη φασαρία που έκανε κατά τη διάρκεια μίας πρόβας.

Συγκεκριμένα είχε πει: “Την Άννα τη γνώρισα διώχνοντάς τη γιατί έκανε θόρυβο ενώ κάναμε πρόβα ο Λουκιανός, η Τάνια και ο Βασιλης Παπακωνσταντίνου. Περάσαμε ωραία μαζί. Νομίζω ότι η Άννα ήταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου. Αν δεν ήταν η Άννα μπορεί να μην έκανα ούτε τα μισά από αυτά που έκανα. Η Άννα με βοήθησε να κάνω ένα βήμα προς την κοινωνικοποίηση. Και αυτό της το χρωστάω”.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή στον 70χρονο στο Αλεποχώρι

Φρικιαστικό ατύχημα στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” – Ακρωτηριάστηκε εργάτρια στα πλυντήρια

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις