Οργή έχει προκαλέσει στην Τουρκία η ποπ τραγουδίστρια Γκιουλσέν εξαιτίας μίας ατάκας της σε συναυλία, στην οποία αναφέρθηκε κατά της σχολής των ιμάμηδων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τουρκικά μέσα η τραγουδίστρια Γκιουλσέν Μπαιρακτάρ Τσολάκογλου, ευρέως γνωστή ως Γκλιουλσέν κι ενώ βρισκόταν στην πίστα για συναυλία που έδωσε στις 30 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη και φέρεται να αναφέρθηκε σε ένα άτομο το οποίο “είχε σπουδάσει στο Imam Hatip, από εκεί προέρχεται η διαστροφή του“.

Αυτό προκάλεσε αρχικά σάλο στα social media στην Τουρκία με το hastag #GülşenTuklansın, δηλαδή “συλλάβετε τη Γκιουλσέν” και #HaddiniBilGülşen (ξέρεις τη θέση σου Γκιουλσέν) να αρχίσουν να τρεντάρει με χιλιάδες tweet.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα άρχισαν να προχωρούν με γοργό ρυθμό καθώς την Πέμπτη, ο γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα καθώς η 46χρονη τραγουδίστρια κατηγορείται σύμφωνα με το άρθρο 216 του ποινικού κώδικα για “υποκίνηση του λαού σε μίσος και εχθρότητα”, καθώς και για “δημόσια υποτίμηση ενός τμήματος της κοινωνίας“.

Η Γκιουλσέν συνελήφθη στο σπίτι της στο Μπεσίκτας και οδηγήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα για να απολογηθεί, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Οζάν Τσολάκογλου και τον δικηγόρο της.

Όμως αυτά δεν είναι τα μόνα νομικά βάσανα που έχει ν’ αντιμετωπίσει η 46χρονη τραγουδίστρια, καθώς το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας ανέφερε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση “είναι απαράδεκτο να κάνεις προσβλητικά σχόλια για ιδρύματα που έχουν μεγαλώσει γενιές με εθνικές και πνευματικές αξίες της χώρας” και προσθέτει πως τα λεγόμενα της Γκιουλσέν είναι “συκοφαντικά” και “προσβλητικά”.

Κατά της Γκιουλσέν θα κινηθεί νομικά και η σχολή ιμάμηδων Onder, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Όπως ήταν φυσικό το θέμα σχολίασαν κορυφαία στελέχη του AKP, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι απόφοιτος της σχολής Imam Hatip, τα οποία εξαπολύουν “μύδρους” κατά της τραγουδίστριας, μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος τύπου του AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Η δημιουργία μίσους δεν είναι μια μορφή τέχνης. Η διάδοση μίσους δεν είναι δουλειά ενός καλλιτέχνη”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προϊστάμενος Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet), δρ. Αλί Ερμπάς. “Είναι απαράδεκτο να προσβάλει κανείς τα σχολεία Imam Hatip και τα μέλη τους, τα οποία το έθνος μας αγκάλιασε ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, που ιδρύθηκαν για να καλούν στο καλό, να διαδίδουν το καλό και να εξαλείφουν το κακό και που έχουν αυτόν τον σκοπό εδώ και 70 χρόνια”, έγραψε στο Twitter.

Από την άλλη μέλη της αντιπολίτευσης του CHP παίρνουν το πλευρό της Γκιουλσέν. Συγκεκριμένα ο βουλευτής Μερσίνης του CHP, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ στάθηκε στο πλευρό της τραγουδίστριας, ο οποίος διερωτήθηκε αν όσοι δεν προσεύχονται πρέπει να εκτελούνται;

Η Γκιουλσέν έχει δεχτεί επικρίσεις από συντηρητικούς κύκλους τόσο για τον τρόπο που ντύνεται στις συναυλίες της, όσο και για τις απόψεις της υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ειδήσεις σήμερα

“Σπάει” τη σιωπή του ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στην Κορινθία – “Τα έχω χαμένα, μου απαγόρευσαν να πάω στο παιδί μου”

Ο Έλληνας σομελιέ από το αγαπημένο μπιστρό της Σάνα Μαρίν μιλά για τη γνωριμία τους – “Πολύ απλός και ωραίος άνθρωπος” (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις